
Wij vertellen
Fuiks Eten en Drinken is geen dag hetzelfde. Jullie chefs en service doen er dagelijks alles aan om u te verrassen met hun passie en creativiteit. Dat proeft u terug in onze gerechten en beleeft u met onze gastvrijheid en sfeervolle omgeving. We werken met pure ingrediënten, van nose to tail en van farm to table. Zowel in ons restaurant als op het terras aan het water bent u welkom voor een goed glas wijn of bier, een lekkere lunch en een smaakvol diner. Dit maakt ons een van de prettigste locaties aan de Hollandsche IJssel. Op 15 minuten afstand van Rotterdam en gratis parkeren.
Wij delen


La cuisine Française
Dit weekend serveren onze chefs drie heerlijke gerechten uit de Franse keuken. Volgens Rijkswaterstaat komt het water van de IJssel dit weekend tot de rand, wat een bijzonder gezicht oplevert. Kiest u voor een warm gerecht to go om tijdens uw wandeling van te genieten, of gaat u voor een uitgebreide lunch of diner voor thuis? De keuze is aan u. We vroegen chef-kok Gaston meer informatie over de gerechten van dit weekend.

Char siu op aziatisch flatbread en bubble tea to go
Wie dit weekend een ommetje maakt langs de IJssel of gewoon trek heeft in warm comfort food en/of drankje to go, kan bij ons terecht voor een heerlijk Aziatisch flatbread met char siu en huisgemaakte bubble tea. TIP: Neem in het Vuykpark plaats op de lange houten banken aan IJssel en geniet van uw To Go gerecht met bubble tea en het fantastische uitzicht over de rivier.

Snert? Je bedoelt gewoon erwtensoep?
Koud hè? Speciaal voor deze koude dagen hebben onze chefs heerlijke winterse gerechten voor u samengesteld. Van authentieke Apfelstrudel volgens Oostenrijks recept, tot een geweldige proeverijbox met 15 verschillende gerechten. En natuurlijk de klassieke Hollandse Snert. We vroegen onze chefs naar de gerechten.

Fuiks schenkt LEGO kasteel aan KinderLab
De afgelopen horeca lockdown maanden heeft ons team een LEGO Walt Disney Kasteel met elkaar gebouwd. We zijn zeker niet naïef maar er komt licht aan het einde van de tunnel. We hopen u snel aan tafel op het waterfront terras in het oude normaal welkom kunnen heten. Daarom hebben we dit bouwwerk de afgelopen week geschonken aan het KinderLab.

Borrel o'clock: Traiteur Fuiks borrelbox proeverij
Goede borrelhappen maken de Decembermaand gezelliger, of u de feestdagen nu samen, alleen met uw huishouden of digitaal viert. Daarom hebben onze chefs en bediening de Traiteur Fuiks borrelbox proeverij voor u samengesteld. Zo kunt u thuis genieten van een tafel vol verrassende en vooral erg lekkere huisgemaakte borrelhappen, afkomstig uit de regio en uit alle hoeken van de wereld.

Velvet Xmas cake: Heel Fuiks bakt!
Onze patissier Vinnie werkt gedurende de feestdagen door om u een vers gebakken rode groene fluweeltaart te kunnen serveren. Deze heerlijke taart is gemaakt volgens klassieke receptuur van fluweelzachte cake en heeft door de cacao een lichte chocoladesmaak.

Kerstdiner 2020: We maken het gewoon gezellig!
Het Kerstdiner 2020 is voor ons even wennen. Voor uw waarschijnlijk ook. Gelukkig kun u ook deze Kerst rekenen op Fuiks Eten en Drinken. Tot het eind van het jaar maken onze chefs onder de noemer ‘’Traiteur Fuiks’’ de lekkerste gerechten voor thuis, waaronder de luxe gourmetbox.

Chin. Thai. Rest Fuiks: De gerechten van chef Axl
Wie aan een oer-Hollands gerecht denkt, denkt waarschijnlijk niet zo snel aan babi pangang. Toch is dit een van de meest Nederlandse gerechten die ons land kent. Dat babi pangang meer is dan gebakken varkensvlees met saus en bami bewijst onze commis cuisine Axl Tan. Met zijn Indonesische roots, ervaring en een klein beetje hulp van zijn oma, heeft hij dit gerecht naar een nieuw niveau getild.

Thuis genieten: Verrassend lekkere gerechten
Dit weekend (27 tot 29 november) kunt u weer de lekkerste gerechten bij ons afhalen. Onze chefs hebben een geweldige borrelbox samengesteld met de lekkerste ingrediënten uit de wereldkeuken. Geslaagde borrel gegarandeerd! De gevulde wildbouillon viel vorig weekend erg in de smaak. Wie deze heerlijke bouillon vorige week heeft gemist, krijgt daarom deze week een tweede kans. Geen zin om te wachten tot u thuis bent? Kom dan langs voor een luxe warme Chocomel en onze fantastische to go hotdog van Hollands hert. Afhalen kan van vrijdag 12:00 tot en met zondag 18:00. Op = Op. Tot Fuiks!

Sundaysweet: Stoofperen-cheesecake
Heel Fuiks bakt! Onze patisserie werkt zaterdag de hele nacht door om u op zondag een vers gebakken sundaysweet Gieser Wildeman stoofperentaart te kunnen serveren. Met de zoete stoofpeertjes, kruidige cheesecake en romige frosting is deze heerlijke taart is een feestje voor iedereen. Ideaal voor de #Lazysunday. Dit wil je proeven!

Interview met de chef: Hert van kop tot staart
De afgelopen week kregen we zeven hele herten binnen, afkomstig van de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Deze herten waren daar te veel en moesten worden afgeschoten. Weggooien vinden we zonde, dus gebruiken onze chefs het hert van kop tot staart daar maken er de lekkerste afhaalgerechten van. We vroegen chef-kok Gaston hoe hij dat doet.

Thuis uit eten: Daar worden we wild van
Komt u onze nieuwe gerechten afhalen? Van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november serveren we gevulde wildbouillon, de #TypischFuiks proeverij-box en een heerlijke pompoen-Bastogne cheesecake. Voor wie niet kan kiezen, hebben we de 3-gangen diner deal samengesteld.

We starten weer met afhalen!
We starten weer met afhaalgerechten! Van vrijdag tot en met zondag serveren we bisque van rivierkreeft uit de Krimpenerwaard, de #TypischFuiks borrelbox en een heerlijke sundaysweet chocoladetaart. Waar afhaalgerechten normaal onderweg naar huis aan kwaliteit verliezen, zijn al onze gerechten de afgelopen weken speciaal voor het afhalen ontwikkeld. Zo zijn de smaken ook thuis op restaurantniveau. Kortom, comfortfood waar je blij van wordt!

Vakvrouwen Liesje en Nienke over onze Time-Out
De afgelopen week nam Fuiks een Time-out. Even een weekje adempauze na een zeer drukke zomer. Maar wie denkt dat er niet gewerkt werd, heeft het mis. De chefs hebben nieuwe kaarten voor lunch, diner en dessert samengesteld. Daarnaast heeft Fuiks met maître sommelier Nienke Klomp en maitre gastvrouw Liesje van der Haagen voor het eerst twee vrouwen aan het hoofd van de bediening. We vroegen hen naar de afgelopen week.

❌Time-out! Fuiks neemt een weekje adempauze
Wij nemen volgende week een Time-Out. Even een adempauze, om daarna weer te gaan knallen en een onvergetelijke herfst en winter voor u neer te zetten. Concreet betekent dit dat we van maandag 5 oktober tot en met maandag 12 oktober gesloten zijn. Deze Time-Out gebruiken we om ons voor te bereiden op dit najaar, de winter en de feestdagen. Want ook in tijden met beperkende maatregelen willen we u blijven verrassen.

Rivierkreeft uit de Krimpenerwaard een exotische lekkernij
De Krimpenerwaard staat niet bekend om zijn rivierkreeft. Toch komt het diertje er zo veel voor dat men spreekt van een ware plaag voor planten en dieren. Onze chef-kok Gaston Scholte draagt zijn steentje bij in de bestrijding van de rivierkreeft en maakt er de lekkerste gerechten van. ‘’De zachte en zoete smaak is fantastisch, maar het pellen is een monnikenwerk ’’

Fuiks Buiten: Nieuwe pop-up borrellocatie aan de IJssel
Wie ter hoogte van het Vuykpark langs de IJssel loopt, zal het ongetwijfeld opvallen: het lege stuk grond naast Fuiks Eten en Drinken is veranderd in een terras van 150m2, inclusief mediterraan ogende zonnewering. Een flinke zeecontainer is volledig uitgerust als bar en voorzien van een tap en een select assortiment dranken, waaronder alcoholvrije wijnen en bieren. Ook de zomerse Cellotoni ontbreekt niet.

We gaan 1 juni weer open!
We hebben jullie 12 weken lang moeten missen! Een week geleden hebben de Overheid en het RIVM de maatregelen aangepast met betrekking tot de lockdown van de horeca. Vanaf maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) is Fuiks Eten en Drinken weer open voor het publiek. Wel onder strikte voorwaarden en het Koninklijke Horeca Nederland welkom protocol.

Chefs aan het woord: Sappige scharrelkippen op houtvuur
Vanaf donderdag tot en met zondag 24 mei bereiden onze chefs sappige scharrelkippen op een zeven meter lang houtvuur. Ook maken ze een heerlijk dessert van Hollandse Zomerkoninkjes. Met wat er over is, maken ze bouillon voor zorgmedewerkers. We vroegen chef-kok Gaston Scholte en sous-chef Jonathan van Es wat hierbij komt kijken.

Speciaal voor Moederdag: Warme quiche en roze bubbels
Tijdens het schillen van de asperges kregen onze chefs inspiratie voor een heerlijke hartige taart. Na wat experimenteren en -uiteraard- proeven, kwamen ze tot een geweldige en goedgevulde quiche met ambachtelijk korstdeeg, Hollandse witte asperges en Parmezaanse kaas.

We schillen door! Hollandse asperge-crèmesoep t/m donderdag
We gaan door! Door de vele positieve reacties hebben we besloten de actie tot en met donderdag te verlengen. Inmiddels zijn er meer dan 1.100 potten soep afgehaald en zijn er 600 potten kosteloos bezorgd bij ouderen. Hoe meer potten er worden afgehaald, hoe meer we er kunnen bezorgen bij Capelse ouderen.

‘’Eindelijk weer contact met gasten’’
Normaal staat gastvrouw Céline 38 uur per week bij Fuiks op de vloer. Deze week bezorgt ze onze Hollandse asperge-crèmesoep bij Capelse ouderen. Met een elektrische bakfiets fietst ze heel Capelle door. ‘’Eindelijk weer contact met gasten’’.

Goud voor oud: Gratis asperge-crèmesoep thuisbezorgd voor Capelse ouderen
Gepubliceerd op 26 april 2020 ❗️UPDATE❗️: Door het grote aantal aanvragen is het niet langer mogelijk om Hollandse asperge-crèmesoep kosteloos aan te vragen voor Capelse ouderen. U kunt wel afhalen.

Rogvleugel met rivierkreeftsaus: Fuiks bezorgt maaltijden wegens coronavirus
Gepubliceerd op 16 maart 2020 - Restaurant Fuiks Eten en Drinken gaat tijdelijk haar maaltijden ook bezorgen bij senioren in de regio. Dit omdat we door annuleringen capaciteit en ingrediënten over heeft en senioren worden geadviseerd thuis te blijven in verband met het coronavirus. Op die manier gaat Fuiks verspilling tegen en hoeven senioren de deur niet uit.

Fuiks en het Coronavirus
❗️In verband met het Coronavirus (Covid-19) treffen uw chefs en service van Fuiks Eten en Drinken