Fuiks
  • Reserveren
  • Wij vertellen
  • Wij serveren
    • Lunch
    • Diner
    • Dessert
    • High tea
    • High Wine
    • Wij schenken
  • Wij bedienen
  • Wij zoeken – Werken bij
  • Wij zijn bereikbaar
  • Wij communiceren
  • Menu

Wij vertellen

Fuiks Eten en Drinken is geen dag hetzelfde. Jullie chefs en service doen er dagelijks alles aan om u te verrassen met hun passie en creativiteit. Dat proeft u terug in onze gerechten en beleeft u met onze gastvrijheid en sfeervolle omgeving. We werken met pure ingrediënten, van nose to tail en van farm to table. Zowel in ons restaurant als op het terras aan het water bent u welkom voor een goed glas wijn of bier, een lekkere lunch en een smaakvol diner. Dit maakt ons een van de prettigste locaties aan de Hollandsche IJssel. Op 15 minuten afstand van Rotterdam en gratis parkeren.

Wij delen

Liefde gaat door de maag: Wij koken

29 januari 2021
Liefde gaat door de maag. Wij koken! In de week van Valentijnsdag vier Fuiks de liefde met heerlijke Italiaanse gerechten. Met de gepofte paprika-tomantensoep, Valentijnbox proeverij en een heerlijk dessert genieten je geliefde en jij van een geweldig diner. Een romantische avond gegarandeerd. We vroegen onze chefs om het menu alvast toe te lichten. Buon appetito!
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2021/01/Valentijn-1.jpg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2021-01-29 09:16:232021-02-12 16:18:24Liefde gaat door de maag: Wij koken

La cuisine Française

28 januari 2021
Dit weekend serveren onze chefs drie heerlijke gerechten uit de Franse keuken. Volgens Rijkswaterstaat komt het water van de IJssel dit weekend tot de rand, wat een bijzonder gezicht oplevert. Kiest u voor een warm gerecht to go om tijdens uw wandeling van te genieten, of gaat u voor een uitgebreide lunch of diner voor thuis? De keuze is aan u. We vroegen chef-kok Gaston meer informatie over de gerechten van dit weekend.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2021/02/Home-Frans.jpg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2021-01-28 06:00:532021-02-09 17:48:42La cuisine Française

Char siu op aziatisch flatbread en bubble tea to go

21 januari 2021
Wie dit weekend een ommetje maakt langs de IJssel of gewoon trek heeft in warm comfort food en/of drankje to go, kan bij ons terecht voor een heerlijk Aziatisch flatbread met char siu en huisgemaakte bubble tea. TIP: Neem in het Vuykpark plaats op de lange houten banken aan IJssel en geniet van uw To Go gerecht met bubble tea en het fantastische uitzicht over de rivier.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2021/01/FlatBread2.jpg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2021-01-21 14:42:582021-01-30 02:20:33Char siu op aziatisch flatbread en bubble tea to go

Snert? Je bedoelt gewoon erwtensoep?

14 januari 2021
Koud hè? Speciaal voor deze koude dagen hebben onze chefs heerlijke winterse gerechten voor u samengesteld. Van authentieke Apfelstrudel volgens Oostenrijks recept, tot een geweldige proeverijbox met 15 verschillende gerechten. En natuurlijk de klassieke Hollandse Snert. We vroegen onze chefs naar de gerechten.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2021/01/Snert2.jpg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2021-01-14 13:10:442021-01-30 02:19:38Snert? Je bedoelt gewoon erwtensoep?

Fuiks schenkt LEGO kasteel aan KinderLab

13 januari 2021
De afgelopen horeca lockdown maanden heeft ons team een LEGO Walt Disney Kasteel met elkaar gebouwd. We zijn zeker niet naïef maar er komt licht aan het einde van de tunnel. We hopen u snel aan tafel op het waterfront terras in het oude normaal welkom kunnen heten. Daarom hebben we dit bouwwerk de afgelopen week geschonken aan het KinderLab.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2021/01/WhatsApp-Image-2021-01-16-at-07.21.48-2-e1610792382703.jpeg 552 1200 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2021-01-13 11:03:242021-01-16 11:23:13Fuiks schenkt LEGO kasteel aan KinderLab

Borrel o'clock: Traiteur Fuiks borrelbox proeverij

18 december 2020
Goede borrelhappen maken de Decembermaand gezelliger, of u de feestdagen nu samen, alleen met uw huishouden of digitaal viert. Daarom hebben onze chefs en bediening de Traiteur Fuiks borrelbox proeverij voor u samengesteld. Zo kunt u thuis genieten van een tafel vol verrassende en vooral erg lekkere huisgemaakte borrelhappen, afkomstig uit de regio en uit alle hoeken van de wereld.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/12/chefs-proosten-1-e1607699792127.jpeg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-12-18 13:18:102021-01-30 02:17:58Borrel o'clock: Traiteur Fuiks borrelbox proeverij

Velvet Xmas cake: Heel Fuiks bakt!

17 december 2020
Onze patissier Vinnie werkt gedurende de feestdagen door om u een vers gebakken rode groene fluweeltaart te kunnen serveren. Deze heerlijke taart is gemaakt volgens klassieke receptuur van fluweelzachte cake en heeft door de cacao een lichte chocoladesmaak.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/12/1040-x-780-e1608453189927.jpg 516 1039 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-12-17 00:05:272021-01-30 02:14:22Velvet Xmas cake: Heel Fuiks bakt!

Kerstdiner 2020: We maken het gewoon gezellig!

11 december 2020
Het Kerstdiner 2020 is voor ons even wennen. Voor uw waarschijnlijk ook. Gelukkig kun u ook deze Kerst rekenen op Fuiks Eten en Drinken. Tot het eind van het jaar maken onze chefs onder de noemer ‘’Traiteur Fuiks’’ de lekkerste gerechten voor thuis, waaronder de luxe gourmetbox.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/12/Gourmetbox-1-e1608295630344.jpeg 788 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-12-11 16:01:342021-01-30 02:16:45Kerstdiner 2020: We maken het gewoon gezellig!

Chin. Thai. Rest Fuiks: De gerechten van chef Axl

2 december 2020
Wie aan een oer-Hollands gerecht denkt, denkt waarschijnlijk niet zo snel aan babi pangang. Toch is dit een van de meest Nederlandse gerechten die ons land kent. Dat babi pangang meer is dan gebakken varkensvlees met saus en bami bewijst onze commis cuisine Axl Tan. Met zijn Indonesische roots, ervaring en een klein beetje hulp van zijn oma, heeft hij dit gerecht naar een nieuw niveau getild.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/12/Axl-duimen-omhoog-2-1-e1606918448711.jpg 776 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-12-02 14:55:032021-01-30 02:15:53Chin. Thai. Rest Fuiks: De gerechten van chef Axl

Thuis genieten: Verrassend lekkere gerechten

26 november 2020
Dit weekend (27 tot 29 november) kunt u weer de lekkerste gerechten bij ons afhalen. Onze chefs hebben een geweldige borrelbox samengesteld met de lekkerste ingrediënten uit de wereldkeuken. Geslaagde borrel gegarandeerd! De gevulde wildbouillon viel vorig weekend erg in de smaak. Wie deze heerlijke bouillon vorige week heeft gemist, krijgt daarom deze week een tweede kans. Geen zin om te wachten tot u thuis bent? Kom dan langs voor een luxe warme Chocomel en onze fantastische to go hotdog van Hollands hert. Afhalen kan van vrijdag 12:00 tot en met zondag 18:00. Op = Op. Tot Fuiks!
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/11/WereldsImage.jpg 342 705 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-11-26 14:09:202020-11-26 14:48:57Thuis genieten: Verrassend lekkere gerechten

Sundaysweet: Stoofperen-cheesecake

21 november 2020
Heel Fuiks bakt! Onze patisserie werkt zaterdag de hele nacht door om u op zondag een vers gebakken sundaysweet Gieser Wildeman stoofperentaart te kunnen serveren. Met de zoete stoofpeertjes, kruidige cheesecake en romige frosting is deze heerlijke taart is een feestje voor iedereen. Ideaal voor de #Lazysunday. Dit wil je proeven!
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/11/Herfsttaart-stoofpeer-2-e1605964792781.jpg 768 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-11-21 14:08:332020-11-25 16:34:35Sundaysweet: Stoofperen-cheesecake

Interview met de chef: Hert van kop tot staart

20 november 2020
De afgelopen week kregen we zeven hele herten binnen, afkomstig van de Sallandse Heuvelrug in Overijssel. Deze herten waren daar te veel en moesten worden afgeschoten. Weggooien vinden we zonde, dus gebruiken onze chefs het hert van kop tot staart daar maken er de lekkerste afhaalgerechten van. We vroegen chef-kok Gaston hoe hij dat doet.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/11/WildProeverij.jpg 342 705 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-11-20 16:05:592020-11-25 16:29:32Interview met de chef: Hert van kop tot staart

Thuis uit eten: Daar worden we wild van

17 november 2020
Komt u onze nieuwe gerechten afhalen? Van donderdag 19 november tot en met zondag 22 november serveren we gevulde wildbouillon, de #TypischFuiks proeverij-box en een heerlijke pompoen-Bastogne cheesecake. Voor wie niet kan kiezen, hebben we de 3-gangen diner deal samengesteld.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/11/WildBouillon3.jpg 342 705 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-11-17 14:47:162020-11-25 16:30:28Thuis uit eten: Daar worden we wild van

We starten weer met afhalen!

28 oktober 2020
We starten weer met afhaalgerechten! Van vrijdag tot en met zondag serveren we bisque van rivierkreeft uit de Krimpenerwaard, de #TypischFuiks borrelbox en een heerlijke sundaysweet chocoladetaart. Waar afhaalgerechten normaal onderweg naar huis aan kwaliteit verliezen, zijn al onze gerechten de afgelopen weken speciaal voor het afhalen ontwikkeld. Zo zijn de smaken ook thuis op restaurantniveau. Kortom, comfortfood waar je blij van wordt!
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/10/Borrelen.jpg 588 1250 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-10-28 16:15:592020-11-17 15:24:29We starten weer met afhalen!

Vakvrouwen Liesje en Nienke over onze Time-Out

10 oktober 2020
De afgelopen week nam Fuiks een Time-out. Even een weekje adempauze na een zeer drukke zomer. Maar wie denkt dat er niet gewerkt werd, heeft het mis. De chefs hebben nieuwe kaarten voor lunch, diner en dessert samengesteld. Daarnaast heeft Fuiks met maître sommelier Nienke Klomp en maitre gastvrouw Liesje van der Haagen voor het eerst twee vrouwen aan het hoofd van de bediening. We vroegen hen naar de afgelopen week.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/10/Liesje-en-Nienke-1-e1602333523368-1.jpg 1175 2500 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-10-10 14:31:122020-11-02 08:43:06Vakvrouwen Liesje en Nienke over onze Time-Out

❌Time-out! Fuiks neemt een weekje adempauze

29 september 2020
Wij nemen volgende week een Time-Out. Even een adempauze, om daarna weer te gaan knallen en een onvergetelijke herfst en winter voor u neer te zetten. Concreet betekent dit dat we van maandag 5 oktober tot en met maandag 12 oktober gesloten zijn. Deze Time-Out gebruiken we om ons voor te bereiden op dit najaar, de winter en de feestdagen. Want ook in tijden met beperkende maatregelen willen we u blijven verrassen.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/09/Messen-slijpen-1-e1601386457190.jpg 1175 2500 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-09-29 15:18:042020-11-02 08:44:08❌Time-out! Fuiks neemt een weekje adempauze

Rivierkreeft uit de Krimpenerwaard een exotische lekkernij

3 september 2020
De Krimpenerwaard staat niet bekend om zijn rivierkreeft. Toch komt het diertje er zo veel voor dat men spreekt van een ware plaag voor planten en dieren. Onze chef-kok Gaston Scholte draagt zijn steentje bij in de bestrijding van de rivierkreeft en maakt er de lekkerste gerechten van. ‘’De zachte en zoete smaak is fantastisch, maar het pellen is een monnikenwerk ’’
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/09/Axl-softshell-en-crabcake-1-e1599159802674.jpeg 655 1439 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-09-03 20:54:512020-11-02 08:45:44Rivierkreeft uit de Krimpenerwaard een exotische lekkernij

Fuiks Buiten: Nieuwe pop-up borrellocatie aan de IJssel

26 juni 2020
Wie ter hoogte van het Vuykpark langs de IJssel loopt, zal het ongetwijfeld opvallen: het lege stuk grond naast Fuiks Eten en Drinken is veranderd in een terras van 150m2, inclusief mediterraan ogende zonnewering. Een flinke zeecontainer is volledig uitgerust als bar en voorzien van een tap en een select assortiment dranken, waaronder alcoholvrije wijnen en bieren. Ook de zomerse Cellotoni ontbreekt niet.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/06/Fuiks-Buiten-2-1-e1593160688629.jpg 740 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-06-26 10:26:422020-06-26 10:38:21Fuiks Buiten: Nieuwe pop-up borrellocatie aan de IJssel

We gaan 1 juni weer open!

31 mei 2020
We hebben jullie 12 weken lang moeten missen! Een week geleden hebben de Overheid en het RIVM de maatregelen aangepast met betrekking tot de lockdown van de horeca. Vanaf maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) is Fuiks Eten en Drinken weer open voor het publiek. Wel onder strikte voorwaarden en het Koninklijke Horeca Nederland welkom protocol.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/05/Gaston-opmaak-2-e1590918032685.jpg 952 2048 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-05-31 11:24:252020-05-31 12:00:29We gaan 1 juni weer open!

Chefs aan het woord: Sappige scharrelkippen op houtvuur

20 mei 2020
Vanaf donderdag tot en met zondag 24 mei bereiden onze chefs sappige scharrelkippen op een zeven meter lang houtvuur. Ook maken ze een heerlijk dessert van Hollandse Zomerkoninkjes. Met wat er over is, maken ze bouillon voor zorgmedewerkers. We vroegen chef-kok Gaston Scholte en sous-chef Jonathan van Es wat hierbij komt kijken.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/05/Gaston-en-Jonathan-BBQ-1-e1589979377852.jpeg 780 1600 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-05-20 14:42:452020-05-21 10:20:02Chefs aan het woord: Sappige scharrelkippen op houtvuur

Speciaal voor Moederdag: Warme quiche en roze bubbels

7 mei 2020
Tijdens het schillen van de asperges kregen onze chefs inspiratie voor een heerlijke hartige taart. Na wat experimenteren en -uiteraard- proeven, kwamen ze tot een geweldige en goedgevulde quiche met ambachtelijk korstdeeg, Hollandse witte asperges en Parmezaanse kaas.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/05/Fuiks-MoederdagSticker-2020-Print-PMS218.jpg 792 1500 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-05-07 17:42:312020-05-08 08:59:44Speciaal voor Moederdag: Warme quiche en roze bubbels

We schillen door! Hollandse asperge-crèmesoep t/m donderdag

3 mei 2020
We gaan door! Door de vele positieve reacties hebben we besloten de actie tot en met donderdag te verlengen. Inmiddels zijn er meer dan 1.100 potten soep afgehaald en zijn er 600 potten kosteloos bezorgd bij ouderen. Hoe meer potten er worden afgehaald, hoe meer we er kunnen bezorgen bij Capelse ouderen.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/04/Asperges07.jpg 687 1438 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-05-03 10:27:162020-05-04 13:36:53We schillen door! Hollandse asperge-crèmesoep t/m donderdag

‘’Eindelijk weer contact met gasten’’

1 mei 2020
Normaal staat gastvrouw Céline 38 uur per week bij Fuiks op de vloer. Deze week bezorgt ze onze Hollandse asperge-crèmesoep bij Capelse ouderen. Met een elektrische bakfiets fietst ze heel Capelle door. ‘’Eindelijk weer contact met gasten’’.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/05/Celine-bezorgen-1-e1588319615887.jpg 2579 5374 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-05-01 09:39:042020-05-01 10:38:12‘’Eindelijk weer contact met gasten’’

Goud voor oud: Gratis asperge-crèmesoep thuisbezorgd voor Capelse ouderen

28 april 2020
Gepubliceerd op 26 april 2020 ❗️UPDATE❗️: Door het grote aantal aanvragen is het niet langer mogelijk om Hollandse asperge-crèmesoep kosteloos aan te vragen voor Capelse ouderen. U kunt wel afhalen.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/04/Asperges05.jpg 687 1438 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-04-28 10:05:102020-10-23 16:17:18Goud voor oud: Gratis asperge-crèmesoep thuisbezorgd voor Capelse ouderen

Rogvleugel met rivierkreeftsaus: Fuiks bezorgt maaltijden wegens coronavirus

14 maart 2020
Gepubliceerd op 16 maart 2020 - Restaurant Fuiks Eten en Drinken gaat tijdelijk haar maaltijden ook bezorgen bij senioren in de regio. Dit omdat we door annuleringen capaciteit en ingrediënten over heeft en senioren worden geadviseerd thuis te blijven in verband met het coronavirus. Op die manier gaat Fuiks verspilling tegen en hoeven senioren de deur niet uit.
https://www.fuiks.nl/wp-content/uploads/2020/03/WhatsApp-Image-2020-03-14-at-14.49.10-1-e1584196020445.jpeg 687 1438 admin /wp-content/uploads/2018/09/FuiksWebinterface-Menu-Logo1.png admin2020-03-14 13:42:142020-10-23 16:17:51Rogvleugel met rivierkreeftsaus: Fuiks bezorgt maaltijden wegens coronavirus

Fuiks en het Coronavirus

13 maart 2020
❗️In verband met het Coronavirus (Covid-19) treffen uw chefs en service van Fuiks Eten en Drinken