Ti amo Valentino
Helaas! Het Valentijnmenu met sfeerbox is uitverkocht.
Is gepubliceerd op vrijdag 12 februari 16:00 uitverkocht.
Liefde gaat door de maag. Wij koken! In de week van Valentijnsdag viert Fuiks de liefde met heerlijke Italiaanse gerechten. Met de gepofte paprika-tomatensoep, Valentijnbox proeverij en een heerlijk dessert genieten je geliefde en jij van een geweldig diner. Een romantische avond gegarandeerd. We vroegen onze chefs om het menu alvast toe te lichten. Buon appetito!
Waarmee kan ik mijn geliefde verrassen?
Met een heerlijk menu van Italiaanse gerechten. Om te beginnen een mooie gepofte paprika-tomatensoep, waarbij we de paprika op houtskool hebben gepoft. Daarna een proeverij van 11 koude en warme gerechten en tot slot een verrukkelijke tiramisu. De proeverij bestaat uit de volgende gerechten:
- Vitello tonnato van gerookte kalfspastrami met tonijntartaar. Geserveerd op knapperige little gem met tonijnmayonaise
- Cannelloni gevuld met een mousse van Ricotta en gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
- Carpaccio ‘Giuseppe Cipriani’ van gerijpt Aberdeen Angus rund met Cipriani mayonaise en een taco van Parmezaanse kaas
- Huisgemaakte steenoven pizza met een tomatensaus van pomodori, verse vijgen, geitenkaas, geroosterde groene aspergetips, gekarameliseerde ui en pittige hot honey om samen te delen (opwarmen)
- Prosciutto di Parma (Parmaham), a la minute gesneden door onze chefs. Met geïnfuseerde meloenbolletjes in een gelei van Aperol en gekonfijte sinaasappelzest
- Authentieke pasta linguine alla Bolognese, met traditionele ragù van gestoofde kalfswang, gepofte trostomaatjes, Parmezaan vlokken en gremolata (opwarmen)
- Insalata caprese. Salade van pruimtomaten met Hollandse buffelmozzarella, pesto, olijfolie en een basil cress
- Huisgemaakte ravioli, gevuld met verse kreeft en groene appel in een saus van kreeft en vanille (opwarmen)
- Brood van Jordy’s Bakery
- Smeersel van aubergine tapenade en olijfolie met aceto balsamico
- Fuiks roomboter
Che bello! Dat ziet er goed uit. Smaakt vast ook goed?
Zeker! Neem de vitello tonnato. De pastrami maken we van kalfsborst. Dat is het meest mooie en smaakvolle stuk kalfsvlees. Dit vlees leggen we vijf dagen in een pekel van kruiden en specerijen. Als het een dag heeft gedroogd, roken we het vlees in de Big Green Egg barbecue. Hierbij serveren we een tonijntartaar. Van de tonijn dat we hiervoor niet gebruiken, maken we tonijnmayonaise. We serveren dit gerecht op knapperige little gem. Zo ontstaat er een mooie balans in smaken en mondgevoel.
Zijn de authentieke Italiaanse gerechten anders dan hoe wij ze in Nederland kennen?
Veel gerechten zijn door de jaren heen ‘’vernederlandst’’. Neem de pasta Bolognese zoals wij die kennen. Dat is een vrij natte saus met veel gehakt. De Italianen maken dit gerecht heel anders. Daarom serveren wij de traditionele variant met een ragù van kalfswang (het meest malse stuk vlees dat er is), gepofte trostomaatjes, Parmezaan vlokken en gremolata, een geurig mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook. Ook van de carpaccio zijn inmiddels vele varianten. Wij gebruiken de smaken die Giuseppe Cipriani gebruikte toen hij de carpaccio heeft bedacht.
Wat voor dessert serveren jullie na deze gerechten?
We gaan voor de klassieke tiramisu. Meer Italiaans kan haast niet. De traditionele tiramisu is luchtig en romig. Een licht gerecht dus, en daarom de perfecte afsluiter van een uitgebreide Italiaanse maaltijd. We maken de tiramisu met goede espresso en Marsala, een versterkte wijn uit Sicilië. A la minute garneren we hem af met een beetje cacaopoeder. Dit wil je proeven!
Het Valentijnmenu is af te halen van 11 tot en met 14 februari en bestaat uit de gepofte paprika-tomatensoep, de Italiaanse Valentijnbox proeverij en de tiramisu. Het menu is voor 2 personen en kost 39,50 per persoon.
Ook aan de romantische aankleding van uw diner hebben wij gedacht! Daarom krijgt u van ons een Valentijnpakket met alles wat u nodig heeft voor een romantische avond. Tijdens het diner heeft u genoeg tijd voor elkaar. Al het tijdrovende kookwerk, opmaken en zorgzaam verpakken van de gerechten is door team Fuiks voorbereid. U hoeft de warme gerechten alleen even kort in de magnetron of (koeken)pan op te warmen.