Vier de Feestdagen met Fuiks!
Overal branden kaarsen, de open haard staat aan en lichtjes schijnen binnen en buiten.
Is gepubliceerd op 4 november 2023.
De maanden december en januari zijn één en al feestmaanden bij Fuiks Eten en Drinken. Overal branden kaarsen, de open haard staat aan en lichtjes schijnen binnen en buiten. Onze bediening neemt met een spontane lach uw warme jassen aan en verwelkomt u met een fijn-dat-u-er-bent ontvangst. Zelfs een flûte prosecco met stoofperensap en een witte kerst droom cocktail ontbreken niet. Ongedwongen genieten en gastvrij ontspannen. Zo willen onze koks en bediening met veel zin de feestmaanden vieren!
Genieten rond de Kerstdagen
Dit bijzondere jaar beginnen de kerstdagen al vroeg bij Fuiks Eten en Drinken. Op dinsdag 19, woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 december is Fuiks open vanaf 11:00 uur voor koffie, thee en warme chocomel met eigengemaakte apfelstrudel. Vanaf 12:00 kunt u genieten van een heerlijke lunch of een gezellige borrel aan de restaurantbar en vanaf 17:00 uur bereiden onze koks een heerlijk diner.
Kerst en Kerstavond
Met kerstavond is onze keukenbrigade en bediening gereed om het bijzonder smaakvolle kerstmenu van vier of vijf gangen voor u te bereiden naast onze à la carte. Wilt u dit combineren met een wijnarrangement, dan komen onze gastvrouwen en heren met de flessen wijn en verhaal aan tafel.
Op eerste en tweede kerstdag, maandag 25 en dinsdag 26 december is Fuiks vanaf 17:00 uur open voor een cocktail of aperitief met pre-dinner bites. Aansluitend beleeft u een avond ongedwongen eten en drinken in een casual fine dining kerstsfeer in stijl. Geniet van een goed glas wijn of bier en eten waarin u zin heeft: een kerst keuzemenu met vier of vijf-gangen.
JOYEUX NOËL!
KERSTMENU keuzemenu
Amuse
Gemarineerde King Oyster Coquilles
Een pincho van king boleet paddenstoel, geserveerd als coquilles. Verfijnd gemarineerd en gebakken op de plancha. Een heerlijke smaakmaker om het kerstdiner mee te beginnen.
Brood ‘samen delen’
Versgebakken Jordy’s Bakery brood met garnituren.
VOORGERECHTEN
KALF EN TONIJN
Kalfsmedaillon met een jus van bonito, gebrande tonijnsteak en cress-melange
of
ZALM
Botermalse zalm op 40 graden gegaard. Geserveerd met een salade van wakame en venkel, en een romige saus van wasabi.
of
VEGETARISCH
Gevulde Portobello met frisse melange van tomaat en zwam, gegratineerd met Blauwschimmelkaas en een schuim van cepes
TUSSENGERECHT
(aan tafel gerookt)
Gerookte pompoensoep, met crème fraîche, gebakken king oyster en bosui-olie
HOOFDGERECHTEN
HEILBOT
Op de huid krokant gebakken heilbotfilet, met een jus van bisque, fregola, rivierkreeftstaartjes uit de Krimpenerwaard, bloemkoolcrème, gegrilde groene asperges en groene kruidenolie.
of
HERT
Gekonfijte hertenrugfilet, met gegrilde pompoen en gebakken champignons, aardappelcrème en een saus van gedroogde paddenstoelen met miso en bramen
of
VEGETARISCH
Sous vide gegaarde steak van knolselderij met truffel, met krokante polenta van Parmezaanse kaas en gegrilde prei, pindakruimel
DESSERT
Panna Cotta van kaneel met gel van tijm en frambozen, Apple Blossom en frambozenkletskop
U kunt kiezen voor het 4 of 5 gangen kerstmenu. Uiteraard serveren wij een bijpassend wijnarrangement met hele of halve glazen. De keuze is aan u!
Het 4 gangen kerstmenu kost 72,50 per persoon.
De extra gang “Laat u verrassen” kost 10 per persoon.
Een kaasplateau kost 10 per persoon.
(kleine wijzigingen in het menu zijn voorbehouden)