Pasen! Een tafeltje vol heerlijke gerechten
Is gewijzigd op Goede Vrijdag 2 april.
UITVERKOCHT!???? Vanaf vorige week zondag was het mogelijk om ons paasmenu te reserveren. Helaas is ons paasmenu inmiddels uitverkocht. Onze huisgemaakte cocktails en bubbels zijn nog wel te bestellen. We zijn onze gasten dankbaar voor de meer dan 500 bestellingen die zijn geplaatst en we hopen u snel te zien. Fijne, vrolijke Pasen en tot Fuiks!
Met Pasen serveert Fuiks ‘’een tafeltje vol’’. Van 16 heerlijke proeverijgerechten tot een gezellige aankleding van uw tafel, aan alles is gedacht. Ook het voorgerecht en dessert zullen niet ontbreken. Op veler verzoek bereiden onze chefs twee echte Fuiks klassiekers: Hollandse asperge-crèmesoep en aardbeien Romanoff. We vroegen onze chefs en maîtres wat we kunnen verwachten met Pasen.
16 proeverijgerechten en nog een voorgerecht en dessert. Dat schud je niet even uit je mouw?
Klopt, we zijn al bijna twee weken bezig met alle voorbereidingen. We hebben weer mooi verpakkingsmateriaal uitgezocht en ook het vrolijke paaspakket is met zorg samengesteld. Het grootste deel van de tijd zijn we bezig geweest met het testen, proeven en finetunen van alle gerechten. Zo weten we zeker dat alle gerecht als ze thuis uit de koelkast komen nog net zo lekker zijn als wanneer ze hier de keuken verlaten.
Wat voor proeverijgerechten zijn dat dan?
De gerechten zijn erg divers en zijn geïnspireerd op alle delen van de wereld. Van zachte taco’s met scharrelkippendij en mole manchamanteles tot pizza Bianca en van Indiase puff pastry met lamsgehakt tot huisgerookte Noorse zalm. Maar we hebben ook gerechten van dichter bij huis, zoals de zacht gerijpte kaas uit het Groene Hart en het klassieke gevuld ei.
Mole manchanmanteles? Pizza Bianca? Huisgerookte zalm?
Zeker! Mole manchamanteles is een saus die we maken van meer dan 30 verschillende ingrediënten. Fruit, noten, chocola, kruiden, er zit van alles in. De pizza Bianca maken we in onze steenoven met ricotta, artisjokkenhart, oesterzwam en Provolone. De naam betekent ‘’witte pizza’’ omdat we de pizza maken zonder tomatensaus. De Noorse zalm roken we zelf in onze zeven meter Oklahoma Smoker. Eerst gaat de zalm een dagje in onze pekel. Dan een dagje drogen en tot slot een dagje roken op beukenhout. Na drie dagen heb je dus heerlijke koudgerookte zalm, die we serveren op een blini samen met mierikswortelcrème en een kwartelei. Een heerlijk gerecht!
De volgende gerechten zitten in ons paasmenu:
VOORGERECHT
- Heerlijke asperge-crèmesoep met Hollandse asperges van de koude grond.
PROEVERIJ
- Blini belegd met huisgerookte zalm uit onze Oklahoma Smoker, mierikswortelcrème, groene aspergetips en kwartelei.
- Geroosterde zachte taco’s gevuld met scharrelkippendij en mole manchamanteles. Met zure room en pico de gallo.
- Huisgemaakte pizza Bianca uit onze steenoven. Deze ‘’witte pizza’’ is bereid met artisjokharten, ricotta, Rotterzwam oesterzwammen, Provolone en rucola (opwarmen).
- Vitello tonnato van kalfsrosbief met tonijnmayonaise. Geserveerd op knapperige little gem met appelkappertjes.
- Indiase puff pastry gevuld met mals lamsgehakt. Gemaakt met roomboter bladerdeeg, jonge velderwtjes en kruidige vadouvan. Begeleid door een lichtzoete mangochutney (koud ook lekker).
- Eigengemaakte agnolotti pastakussentjes, gevuld met een farce van wilde gamba’s en fijne tuinerwten in een frisse roomsaus (opwarmen).
- Pata Negra (Jamon Iberico), a la minute gesneden door onze chefs.
- Salade van fregola tostada, aangemaakt met saffraandressing, groene asperges, geitenkaas van Bettinehoeve en amandelschaafsel.
- Springrolls gevuld met kleurrijke voorjaars-crudités, radijsscheuten en tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes. Geserveerd met een dip van soja en limoen.
- Le Petit Doruvael, een zacht gerijpte kaas uit het Groene Hart met de opvallende rood-oranje kleur. Geserveerd met Zaanse grove mosterd.
- Groene olijven in een marinade van knoflook en verse kruidenolie (ook lekker als brooddip).
- Gevuld ei. Klassiek lekker! Het is Pasen.
- Brood van Jordy’s Bakery.
- Smeersels van truffel eierspread en chermoula.
- Fuiks roomboter
DESSERT
- Aardbeien Romanoff met zomerkoninkjes van Hollandse bodem.
KUS VAN FUIKS
Lekker snoepen bij de koffie of thee van huisgebakken brownies met vanillesaus en chocolade eieren.
De losse verkoop is uitverkocht! De Hollandse asperge-crèmesoep komt terug!
Klopt! Vorig jaar was de aspergesoep ons eerste afhaalgerecht. We merken nu al een jaar lang dat gasten naar deze soep vragen. Ongeveer nu begint het aspergeseizoen weer. Dan zijn de Hollandse witte asperges het lekkerst. Wij hebben alvast een aspergebed gereserveerd. Zodra de asperges over een paar dagen geoogst worden, komen ze naar onze keuken. Verser kan niet! Wij maken een heerlijke romige soep met sous-vide gegaarde aspergestukken van dit ‘’witte goud’’ van de Brabantse koude grond. Niet alleen lekker, ook nog eens gezond.
De losse verkoop is uitverkocht! Over gezond gesproken: De aardbeien Romanoff staat ook weer op het menu!?
Haha, ja. Dit dessert is bij veel gasten favoriet. Het seizoen van de Hollandse Zomerkoninkjes begint nu, waardoor ze erg goed van smaak zijn. Van deze aardbeien uit de Hollandse volle grond maken we een aardbeienpuree. Samen met geslagen room, yoghurt, suiker en een scheutje vodka maken we daar een heerlijk dessert van. De merengue doen we er los bij, zodat deze krokant blijft.
Een ideaal menu dus voor de paasbrunch?
Brunch, lunch, borrel of diner, het kan allemaal. Het mooie van dit menu is dat alles koelvers is. In de koelkast blijven de gerechten tot de volgende dag goed. Een paar gerechten zijn warm het lekkerst. Die zijn eenvoudig op te warmen in de oven, magnetron of koekenpan. De gerechten kunnen dus zonder veel moeite gegeten worden wanneer het uitkomt. Ideaal voor een relaxte Pasen!
Wat drink ik hierbij?
Onze maîtres hebben een heerlijke Prosecco Spumante bubbel uitgezocht. Deze frisse prosecco gaat mooi samen met de verschillende gerechten en is op elk moment van de dag lekker om te drinken. Daarnaast hebben we zowel een alcoholvrije mocktail als een verschillende cocktails, zoals de Lemon Cheesecake cocktail. Deze bijzondere cocktail wordt gemaakt van advocaat, triple sec, limoensap en room.
Het paasmenu is te bestellen vanaf Goede Vrijdag 2 april tot en met 5 april (tweede Paasdag). Het tafeltje vol voor 2 personen inclusief asperge-crèmesoep, aardbeien Romanoff, kus van Fuiks en vrolijk paaspakket kost €37,50 per persoon. De asperge-crèmesoep (€10), paasproeverij (€67) aardbeien Romanoff (€8) zijn ook los te bestellen.