Fuiks
  • Reserveren
  • Wij vertellen
  • Wij serveren
    • Wij serveren lunch
    • Wij serveren diner
    • Wij serveren dessert
    • Wij serveren High Tea
  • Wij bedienen
  • Wij zoeken – Werken bij
  • Wij zijn bereikbaar
  • Wij communiceren
  • Menu Menu

We starten weer met afhaalgerechten! Van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november serveren we bisque van rivierkreeft uit de Krimpenerwaard, de #TypischFuiks borrelbox en een heerlijke sundaysweet chocoladetaart. Dit alles in zorgvuldig geselecteerde en duurzame verpakkingen. Waar afhaalgerechten normaal onderweg naar huis aan kwaliteit verliezen, zijn al onze gerechten de afgelopen weken speciaal voor het afhalen ontwikkeld. Zo zijn de smaken ook thuis op restaurantniveau. Kortom, comfortfood waar je blij van wordt!

Is gepubliceerd op 29 oktober 2020.

Bestel hier uw gerechten

Sundaysweet chocolade herfsttaart met dulce de leche
Heel Fuiks bakt! Onze patisserie werkt zaterdag de hele nacht door om u op zondag een vers gebakken sundaysweet herfsttaart te kunnen serveren. Alleen deze zondag serveren onze chefs een verrukkelijke chocolade herfsttaart. Deze heerlijke taart met cashewnoten heeft een vulling van de lekkerste dulce de leche en is geglaceerd met ganache. De chefs maken de taart al la minute af door 70% pure chocola uit Ecuador van een groot blok te schaven en toe te voegen. Tot slot wordt de sundaysweet met een golden dust volgens geheim recept gegarneerd. De chocoladetaart voor 4 personen kost €12,50.

Bisque van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard
Rivierkreeften zijn een ware plaag in de Krimpenerwaard. Gelukkig hebben ze ook een zacht-zoete smaak waar onze chefs de lekkerste gerechten mee kunnen maken. Tot en met zondag krijgen we meer dan 6.000 kreeften uit de Krimpenerwaard binnen. Het pellen van de kreeften is een monnikenwerk waar onze chefs in totaal meer dan 120 uur mee bezig zullen zijn, maar de smaak is fantastisch. Zeker wanneer de kreeften worden verwerkt tot een heerlijke bisque. Eenmaal gepeld houden we de staartjes apart om los bij de soep te serveren. De rest pinceren we en trekken we bouillon van. Zo gooien we niks weg. Love food, hate waste. We serveren de kreeftensoep koelvers per 2 porties in een glazen pot. Dit wordt begeleid door een smaakvolle Provençaalse rouille en een krokante toast van zuurdesem. De bisque kost €16 en wanneer u na de lockdown reserveert voor een lunch of diner, ontvangt u tegen inlevering van de lege glazen pot een smakelijke vergoeding.

#TypischFuiks Borrelbox en wijnzinnige wijnen
Veel van onze gasten missen het borrelen. Snappen we. Goede borrelhappen maken een (zoom) borrel of avondje TV kijken nog gezelliger. Daarom hebben onze chefs en bediening de #typischFuiks borrelbox samengesteld. Hierin zitten in totaal 13 verschillende soorten huisgemaakte borrelhappen die passen bij de gerechten van Fuiks. Denk aan Argentijnse gamba’s met een frisse salade van parelcouscous, crudités spring roll met sojadip en Pata Negra (Jamon Iberico), a la minute gesneden door onze chefs. Kortom, genieten!  Wie de borrelbox combineert met onze bijpassende WIJNEN EN WATER, heeft direct alles in huis voor een heerlijke thuis uit borrelen middag of avond.

De huisgemaakte #typischFuiks borrelbox voor 2 personen kost €32 en bestaat uit:

  • Gravad lax van verse zalm, gemarineerd in dille
  • Argentijnse gamba’s met frisse salade van parelcouscous
  • Pata Negra (Jamon Iberico), a la minute gesneden door onze chefs
  • Kleurrijke crudités spring roll met sojadip
  • Ambachtelijk droge worst van wildzwijn (je wilt niks anders meer…)
  • Hooibloemkaas met kweeperencompote en dadelbrood
  • Groene olijven in marinade (ook lekker als brooddip)
  • Gerookte amandelen
  • Kaaskoekjes a la Banketbakkerij Carlier in Kralingen
  • Hummus met Berberse kruiden
  • Brood van Jordy’s Bakery
  • Krokante toast van zuurdesem
  • Fuiks roomboter

De bijpassende WIJNEN EN WATER voor 2 personen kost €20 en bestaat uit:

  • Verdejo: Camina Verdejo Bodegas Cristo de la Vega (wit, 350ml)
  • Sangiovese: Friso (rood, 350ml)
  • San Pellegrino terme (bruisend water, 250ml)
  • San Pellegrino acqua panna (plat water, 250ml)

De rest van de week
Ook volgende week en de weken daarna serveren we weer verschillende afhaalgerechten waar je blij van wordt, ook doordeweeks. Volgende week serveren we onder andere de Bibimbap, een rijstgerecht met diverse groenten. We zijn bezig met de finishing touch van de andere gerechten. Kortom, er staan nog genoeg heerlijke gerechten op de planning de komende tijd.

Anderhalve meter gewaarborgd
Om rijen bij afhalen te voorkomen, vragen we u bij het online bestellen een afhaaltijdstip te kiezen. Betalen gaat bij voorkeur via de website en IDEAL, maar contactloos pinnen in het restaurant is ook mogelijk. In het restaurant is een duidelijke looproute aangegeven. Tot Fuiks!

Bestel hier uw gerechten
WIJ ZIJN BEREIKBAAR

FUIKS ETEN EN DRINKEN
Vuykpark 1
2903 LP Capelle a/d IJssel
010-4582465

Parkeren: Voor de deur en gratis
Fietsenstalling + oplaadpaal
Metro: Koperwiek Capelle Centrum
Bus 37: Busstop - Meeuwensingel
Watertaxi: Halte Vuykpark Ponton
WIJ ZIJN OPEN

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag
11:00 t/m 23:00

WIJ SERVEREN

Grandcafé:
11:00 tot 23:00

Lunch :
12:00 tot 16:00

Diner:
17:00 tot 23:00

WIJ ZIJN BEREIKBAAR

FUIKS ETEN EN DRINKEN
Vuykpark 1
2903 LP Capelle a/d IJssel
010-4582465

Parkeren: Voor de deur en gratis, Fietsenstalling + oplaadpaal
Metro: Koperwiek Capelle Centrum
Bus 37: Busstop - Meeuwensingel
Watertaxi: Halte Vuykpark Ponton
.

WIJ ZIJN OPEN

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag
11:00 t/m 23:00

WIJ SERVEREN

Grandcafé:
11:00 tot 23:00

Lunch :
12:00 tot 16:00

Diner:
17:00 tot 23:00

WIJ VERTELLEN

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

WIJ VERTELLEN

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Klik hier Call to Action Klik hier
© 2020 FUIKS ETEN EN DRINKEN ● CONTACT ● FAQ ● PERS ● VOORWAARDEN ● WERKEN BIJ
Vakvrouwen Liesje en Nienke over onze Time-Out Thuis uit eten: Daar worden we wild van
Scroll naar bovenzijde