Wild uit de Krimpenerwaard
Is geplaatst op woensdag 20 oktober 2021.
Polderwild uit de lokale vrije natuur, met passie bereid door onze chefs
Onze chefs gaan elke dag op zoek naar de beste en lekkerste ingrediënten die het seizoen en onze leveranciers te bieden hebben. Dat de herfst nu echt lijkt te zijn begonnen, is ook op culinair gebied te merken: Het wildseizoen is van start en het duurzame polderwild uit de Krimpenerwaard is van geweldige kwaliteit.
Kiest u deze week voor het 6 gangen tasting menu, dan kunt u genieten van:
- Amuse van het huis
- Coquille, wilde gamba en komkommer
- Gemarineerde duivenborstfilet uit de Krimpenerwaard met shiitake-truffelteriyaki. Kort gebakken en koel geserveerd
- Wilde eend uit de Krimpenerwaard: Gekonfijte eendenbout, malse eendenborstfilet, bundelzwam, pastinaak, gele wortel en red meat radijs
- Op de huid gebakken doradefilet met parelcouscous, venkel en romescosaus
- Keuzegerecht: vijf heerlijke kazen, een hartig gerecht of een dessert-proeverij
- Cheesecake met witte chocolademousse en friszure duindoornstroop uit de Hollandse duinen
Het tasting menu kan dagelijks wisselen. U kunt kiezen voor het 4, 5 of 6 gangen tasting menu. Uiteraard serveren wij een bijpassend wijnarrangement met hele of halve glazen. De keuze is aan u!
Het 4 gangen tasting menu kost €40 (vlees en vis) of €32 (vegetarisch). Met het diner serveren we geen à la carte menu.
Liever geen wild?
Eet u liever geen wild maar wel vlees? Dan bereiden we heerlijke gerechten met ander vlees, zoals rund. Eet u bepaalde ingrediënten liever niet, heeft u een allergie of bent u vegetariër? Ook geen probleem! Sterker nog, onze chefs zien het als een uitdaging om een op maat gemaakt en heerlijk tasting menu voor u te bereiden.
VANDAAG.
Iedere dag zorgen we met de lunch en het diner voor een kleine kaart met een 2- of 3-gangenmenu. De focus hier bij ligt op comfortfood dat herkenbaar is en gerechten waar de meeste mensen blij van worden.
Chouffe Bok
Vanaf deze week hebben we CHOUFFE BOK 6666 op de tap! Dit is een heerlijk seizoenbier van het ‘Bok’-type en verschijnt traditioneel begin oktober op de Nederlandse markt. CHOUFFE BOK 6666 onderscheidt zich door een koperkleurige tint, een frisse en fruitige neus en een aangenaam volle smaak die op een bittere toets eindigt.
Een perfect getapt glas CHOUFFE BOK 6666 in combinatie met de bruschetta pata negra van de borrelkaart is puur genieten. Het is herfst… Proost!