Fuiks serveert ‘’kliekjes’’ na de kerstdagen
Het is een bekend probleem in de Horeca: het weggooien van mooie ingrediënten na de drukke kerstdagen. Onnodige verspilling volgens ons. Met de overgebleven ingrediënten zijn namelijk heerlijke en smaakvolle gerechten te maken.
Is gepubliceerd op 25 december 2022.
Dat is precies wat we doen tussen kerst en Oudjaarsdag. ‘’Love food, hate waste’’ is niet voor niets ons motto. Voor slechts 28 euro krijgt u een 3-gangenmenu gemaakt van de mooiste ingrediënten die normaal bij chique kerstdiners worden gebruikt. U kunt uw voorkeuren en dieetwensen doorgeven aan de keuken. Onze chefs zullen dan de lekkerste gerechten bereiden en onze service zorgt desgewenst voor bijpassende wijnen. Met deze creatieve en culinaire uitdaging kunnen we laten zien wat we écht in huis hebben.
Hoe komen we aan de ‘’kliekjes’’ en “restjes”?
In ons kerstdiner gebruiken we van veel producten slechts een deel, omdat dit nu eenmaal zo uitkomt in het gerecht. De rest is kwalitatief minstens net zo goed, maar wordt vaak weggegooid. Dat is natuurlijk pure verspilling. Neem bijvoorbeeld het Sallandse Heuvelrug damhert: dit hert wordt bij ons van kop tot staart gebruikt. Natuurlijk serveren we hertenbiefstuk, maar van het vlees dat over is maken we bijvoorbeeld een gebraden hertenrug filet met teriyaki lak en een confit van hertenbout in hoisinsaus. Van de overgebleven winterbloemkool uit Zeeland maken we een bloemkoolsteak gemarineerd in tahini met een bloemkool-saffraan crème of een bloemkool en kaas bitterbal. Ook van Noordzee Pieterman en rode poon maken we van kop tot staartvin de lekkerste gerechten, zodat er niks verspild wordt.
Ook onze leveranciers weten inmiddels dat wij aan de slag gaan met rest verwerken na de kerst. Dus komen zij met prachtige stukken vlees, vis en verse groenten langs die eigenlijk bedoeld waren voor het kerstdiner. Onze chefs kunnen dan uitkiezen en maken er met andere ingrediënten een heerlijk gerecht omheen. Een mooie uitdaging voor de keuken en service, een verrassing voor de gasten en ook nog eens duurzaam!
De ‘’kliekjesdeal’’ loopt van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 december en is te reserveren voor zowel lunch als diner of u loopt spontaan binnen.
Wij bedienen
Wilt u zeker zijn van een tafel? Reserveer dan online of bel 010 458 24 65.
Voor een telefonische reservering vragen wij uw naam en telefoonnummer. U kunt ook spontaan binnenlopen.