Fuiks door de ogen van een vaste gast
Elke dag zetten onze chefs en service zich in om gasten te verrassen en blij te maken. Maar hoe ervaren onze gasten dat eigenlijk zelf? We vroegen het Léon Kempers. Meneer Kempers is niet alleen vaste gast, maar was voor zijn pensioen ook chef-kok en opleider aan de horecavakschool. Iemand met verstand van zaken dus.
Een nieuwe kaart, dus een goed excuus om vaker langs te komen?
Haha, daar heb ik geen excuus voor nodig. Ik kom graag bij Fuiks. Zowel de mensen als het menu zijn fantastisch. Ik leerde Fuiks kennen toen ik werkte als stagebegeleider aan de horecavakschool. Al vrij snel kwam ik hier ook vaak als gast. Of nou ja, ‘’gast’’… Dat klinkt zo formeel. Door de ontspannen sfeer is Fuiks voor mij meer een soort tweede huiskamer geworden. Of ik nu alleen kom of met vrouw en (klein)kinderen, ik word altijd gastvrij ontvangen. Van arrivé (aankomst) tot départ (vertrek), alles klopt hier.
Arrivé, départ… U heeft er verstand van hoor ik.
Al vanaf mijn achtste wist ik dat ik chef-kok wilde worden. Ik ben begonnen als afwasser en heb het vak van chef-kok in sterrenrestaurants geleerd. Later heb ik mijn eigen luxecatering-zaak gehad. Daarnaast heb ik 33 jaar gewerkt als opleider aan de horecavakschool. Inmiddels ben ik met pensioen, maar ik help nog geregeld bij examens. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste culinaire ontwikkelingen.
Over ontwikkelingen gesproken: wat vindt u van de mogelijkheid om kleinere porties te bestellen bij Fuiks?
Ik vind het geweldig! Je wordt uitgenodigd om meerdere gerechten te proberen. Er zijn genoeg mensen die best drie of vier gangen willen proeven, maar voor wie de grote porties te veel zijn. Je gaat zo dus ook verspilling tegen. Daarnaast lenen de gerechten zich goed voor mensen die gaan voor de ‘’culinaire ontdekkingsreis’’. Zeker als je je aan tafel laat adviseren over de wijn-spijscombinaties.
Bent u meer van de wijn of van de bieren?
Beiden. Ik drink graag wijn bij het eten en ben als culinair docent veel bezig met wijn-spijscombinaties, maar een goed bier kan ook prima. Zoals het bokbier van LaChouffe dat nu op de tap staat. Zeker bij wild of stoofschotels kun je dit bier goed drinken. Voor de wijn-spijscombinaties laat ik me bij Fuiks graag adviseren door de maître-sommelier.
Bedankt voor uw tijd en tot de volgende keer
Ik kom de nieuwe kaart binnenkort al proeven. Tot snel!
Wij bedienen
Bij Fuiks eten & drinken is het spontaan binnenlopen, wilt u echter zeker zijn van een tafel reserveer dan online of bel 010-4582465.
Voor een telefonische reservering vragen wij uw naam en telefoonnummer.