Het WAS TE lekker
Zo aan het einde van het jaar is het traditie geworden om terug te kijken, her te beleven, een oudejaarsconference te bekijken en oliebollen te eten. Voor mij persoonlijk is er sinds twee jaar een traditie bij. Genieten van opruimen. Nee, dan heb ik het niet over de uitverkoop in de retail, of de knotsgekke black friday. Ik heb het dan over het opruimen van de keuken en de voorraad uit de kasten. Sinds twee jaar verheug ik me in de laatste maanden op de laatste dagen van het jaar. Dan is het eten wat de pot schaft. Heerlijk. Steevast reserveer ik een tafeltje bij Fuiks Eten en Drinken in Capelle. Ja, ja, veel van jullie weten het, dit is echt mijn stekkie in Capelle, mijn favoriete restaurant. Kan er niets aan doen, maar ben op dit vlak toch echt een gewoonte dier. Als je ergens lekker kan eten kom je er vaak terug. Maar bij Fuiks is het voor mij niet alleen het lekkere eten, achter veel elementen zit een mooie gedachte.
Neem Love food, hate waste. Met andere woorden, pleurt niet weg wat nog lekker gegeten kan worden. De chefs bij Fuiks hebben er hun specialiteit van gemaakt om met ingrediënten te werken, waarvan anderen zeggen dat het niet sjiek is. Niet sjiek betekent niet automatisch, niet lekker. Heb je wel eens een lamsnekje gehad? Of een rib-finger? Tri Tip Steak, ooit van gehoord? Geloof me bij Fuiks hebben ze nog meer van die “gekke” dingen waar ze onwijs lekker mee kunnen koken. Zo aan het einde van het jaar maken ze samen met hun leverancier de afspraak om in de kasten , kisten en dozen te kijken wat op moet, anders gooien we het weg. Je schuift aan en eet wat de pot schaft, even geen menukaart, of vandaagje. Nee, de chefs vieren feest in de keuken en serveren naar hartelust lekkere en verrassende gerechten. Zo kan er ineens een hazenpeper bitterbal op tafel staan, daar bestel je dan gelijk een tweede ronde van. Een schaaltje stoofperen op zijn Fuiks, een stukje vis op de huid gebakken, je weet het niet. Wat je wel weet is dat het “smerig” lekker is. Dat het een feestje is om je buikje op deze manier rond te eten en dat voor €25,- per persoon.
Nodig vrienden uit, laat de sommelier de wijn selecteren en geniet. Een bekende slogan is dat afval niet bestaat, bij Fuiks zorgen ze er voor dat je aan het einde van de avond alleen nog maar kan zeggen, het WAS TE lekker.
Geniet! – Remco Lange
Wij bedienen
Bij Fuiks eten & drinken is het spontaan binnenlopen, wilt u echter zeker zijn van een tafel reserveer dan online of bel 010-4582465.
Voor een telefonische reservering vragen wij uw naam en telefoonnummer.