Terras op z’n Fuiks: dinerbox en gratis koffie
Is geplaatst op maandag 18 mei.
DE DINERBOX IS UITVERKOCHT!
Bij de nieuwste versoepelingen mag ons terras ruimer open. Fijn! Maar de maatregelen hebben wel grote invloed op onze werkzaamheden en de kwaliteit en gastvrijheid die we willen bieden. Kwaliteit en gastvrijheid staan bij ons voorop. Daarom runnen we ons terras voorlopig op onze #TypischFuiks manier: Gratis koffie in de ochtend en een heerlijke dinerbox voor thuis in de avond. In de middag kunt u op het terras genieten van een geweldige lunch, catch of the day en een uitgebreide borrel. Tot Fuiks!
Gratis koffie op het terras in de ochtend?
Zeker! Bij bestelling van een eigengemaakt taartje krijgen onze gasten tussen 10:00 en 12:00 koffie, cappuccino of espresso van het huis. We hebben onze gasten lang moeten missen. Veel mensen hebben een lastige tijd achter de rug zonder leuke dingen. Er kan gelukkig weer steeds meer. We willen onze gasten daarom graag verrassen met een gratis koffie. De appelkruimeltaart van Hollandse appels en de citroentaart naar Frans recept met versgeperst citroensap en crème fraîche worden gemaakt door onze patisserie-chefs en zijn heerlijk! Reserveren kan gemakkelijk online.
En in de avond een dinerbox voor thuis?
Precies! Wie na een middag borrelen nog trek heeft, na een dag (thuis)werken geen zin heeft om te koken of thuis gewoon wil genieten van een heerlijk diner, kan tussen 16:00 en 19:00 onze dinerbox afhalen. Onze chefs bereiden 9 heerlijke en mooi opgemaakte proeverij gerechten voor thuis. Van verse sushi en 8 uur lang gegaard buikspek tot een stoombroodje met oesterzwam. Stuk voor stuk geweldige gerechten. Op het terras serveren we dus geen diner. Wel zijn gasten van 12:00 tot 17:00 van harte welkom voor een uitgebreide lunch en catch of the day. Tot 19:00 kunnen onze gasten genieten van een bourgondische borrel.
Welke gerechten zitten er in de dinerbox?
Onze dinerbox bestaat uit:
- Een gerecht met zes stuks verse sushi van tonijn en avocado, gegarneerd met wakame, yuzu-sojasaus en wasabimayonaise.
- Vitello tonnato met salade van groene asperge. Bereid met kalfsrosbief, tonijnmayonaise, knapperige little gem sla en een chip van Parmezaanse kaas.
- Kleurrijke crudites springrolls met srirachasaus. Dit vegetarische gerecht wordt geserveerd op een kruidensalade en is gegarneerd met verschillende soorten radijs.
- Wilde Argentijnse gamba’s met een salade van chinoise gesneden gele courgette, yoghurt-dragondressing en zeevenkel.
- Lolly van 8 uur gegaard buikspek, geserveerd met zoetzure atjar van ananas, seroendeng, cassavechips en XO-mayonaise.
- Vegetarisch stoombroodje gevuld met rendang van Rotterzwam oesterzwammen, eigengemaakte paprikasambal, gefrituurde ui en ingelegde rettich.
- Pasta linguine met ragoutsaus van langzaam gegaarde sucade en krokante pancetta, afgemaakt met cherrytomaten, rucola en Parmezaanse kaas.
- Brood van Jordy’s Bakery met Fuiks roomboter en Noord-Afrikaanse chermoula.
- Als dessert een heerlijke trifle met geslagen room en New York cheesecake uit eigen patisserie, verkruimelde merengue en een swirl frambozenketchup.
Waarom deze #TypischFuikse werkwijze?
Om onze gasten gezellig en ongedwongen te kunnen laten genieten van heerlijke gerechten. Dat is voor ons het belangrijkste. Maar dat moet bedrijfsmatig ook haalbaar zijn. We werken graag met verse ingrediënten. Die zijn nu eenmaal het lekkerst. Maar wat nu als het een week slecht weer is en het terras gesloten blijft? Dan moeten we ingrediënten weggooien. Voedselverspilling is natuurlijk zonde. Love food, hate waste is niet voor niets ons motto en na 7 maanden lockdown zien we ons geld sowieso liever niet in de prullenbak verdwijnen. Daarnaast klinkt een uitgebreid diner minder aantrekkelijk als je weet dat je om 20:00 van het terras af moet zijn. Daarom hebben we besloten om wel alle gerechten van onze uitgebreide lunchkaart te serveren, maar geen diner op het terras te serveren. Zo spreiden we het ondernemingsrisico. Daarnaast: hoe langer je open bent, hoe meer kosten en hoe minder steun. Wie wil genieten van een smaakvol diner, kan onze dinerbox afhalen. Die serveren we ook als het buiten giet.
De koelverse dinerbox voor twee personen kost €19,75 per persoon en is van dinsdag 19 mei tot en met Tweede Pinksterdag 24 mei af te halen tussen 16:00 en 19:00. De box afhalen voor één persoon is ook mogelijk. In dat geval kost de box €22,-.