Fuiks neemt time-out in september
Gepubliceerd op vrijdag 27 augustus.
Fuiks Eten een Drinken is de hele maand september gesloten voor koffie, lunch, borrel en diner. Wel blijven we open voor banqueting en besloten gezelschappen, zoals het vieren van huwelijken en verjaardagen of zakelijke events. Op die manier kunnen we aan onze eigen kwaliteitstandaard voldoen en de tijd nemen om de nieuwe garde in te werken. Daarnaast geeft dit besluit ons de kans weer gezelschappen te bedienen, iets waar ons team veel plezier uit haalt en wat eerder door de coronamaatregelen niet mogelijk was. Hoe zijn we tot dit besluit gekomen?
Rustmoment om kwaliteitstandaard te waarborgen en te bouwen
Bij Fuiks willen we alle gasten een geweldige beleving bieden. Dit betekent dat de gerechten en de dranken van goede tot zeer goede kwaliteit zijn, maar ook dat de service correct is. Dat is ons vak en verwachten onze gasten. Aan ons om die verwachting te overtreffen. Net zo belangrijk is het plezier dat onze medewerkers in hun werk hebben. Een team dat met plezier werkt, zorgt immers voor een mooie sfeer en ambiance aan tafel met de lekkerste gerechten en dranken.
De laatste tijd merken we dat het lastiger is om aan onze eigen kwaliteitstandaarden te voldoen en plezier in ons werk te houden. Ook Fuiks heeft moeite met het vinden van personeel en door de huidige situatie vragen onze chefs en bediening zich elke dag af met wie ze de koffie, lunch, borrel en diner kunnen klaren. We vragen onze medewerkers namelijk thuis te blijven met de lichtste corona symptomen. Omdat we bijna elke openingsdag vol zitten, hebben we iedereen hard nodig. Maar wordt er ’s ochtends iemand wakker met een snotneus, dan moet ons team de roosters omgooien waardoor de verhouding tussen ervaren en minder ervaren personeel en het aantal medewerkers op de restaurantvloer niet altijd optimaal is. Deze onzekerheid verhoogt de werkdruk en kost veel energie. Die energie kunnen we niet stoppen in het doen waar we goed in zijn: onze gasten verwennen. Dat gaat ten koste van het werkplezier en onze gedrevenheid voor het vak. Daarom nemen we na een hectische tijd in de maand september een time-out en bouwen we aan een Fuiks Eten en Drinken dat voldoet aan onze eigen kwaliteitsstandaarden.
[FOTO] Onze op houtskool gestookte Xlarge Big Green Egg met privé pitmaster (kok) is de ultieme BBQ ervaring in september.
Doen wat we leuk vinden
In september focussen we ons op waar we plezier uit halen: gasten aandacht geven, verrassen en verwennen op niveau. Eigenlijk wat we altijd al deden, maar de laatste tijd door alle omstandigheden moeilijker is geworden. Om aan onze eigen standaarden te voldoen, zullen we ons in de maand september beperken tot banqueting en besloten gezelschappen. Oma die haar 75e verjaardag viert met alle kinderen en kleinkinderen, een trouwerij met BBQ, een uitgebreide borrel voor een zakelijk gezelschap. Kortom, events waar altijd een leuke sfeer hangt. Waar dit eerder door de maatregelen niet te doen was, focussen we in september alleen op deze gezelschappen. Uiteraard binnen de geldende corona-maatregelen.
Vol energie richting de herfst
Behalve het bedienen van besloten gezelschappen, zullen we ons ook voorbereiden op de komende periode en de herfst. De chefs gaan aan de slag met het samenstellen van de nieuwe kaart, de nieuwe garde wordt intern opgeleid, we sparren met vakgenoten en blijven bezig met de werving van personeel. Ook nemen verschillende medewerkers hun welverdiende vakantie op. Daarnaast gaat vanaf september het MBO en Hoger Onderwijs weer open. Met name in het MBO zit veel talent, ambacht en vakmanschap dat we als horeca nodig hebben. Ook hebben we gezien dat medewerkers aan het begin van de pandemie de horeca verlieten voor servicegerichte beroepen zoals de zorg, dierenwelzijn of de GGD. Omdat deze beroepen wat betreft arbeidsmentaliteit in het verlengde liggen van de horeca, verwachten wij dat er meer medewerkers terugkeren naar de horeca als de pandemie verder onder controle komt.
3-gangen kliekjesdeal van 30 augustus tot en met 1 september
Love food, hate waste is al jaren ons motto. Het verspillen van goede ingrediënten en de keuken mise en place vinden we onnodig. Daarom zijn we een paar dagen extra open voor onze time-out. Van maandag 30 augustus tot en met woensdag 1 september serveren we een driegangenmenu ‘’kliekjesdeal’’ voor €27,50 per persoon. Hiervoor gebruiken we een combinatie van mooie ingrediënten die over zijn in onze keuken en dagverse vis, vlees en groente die onze huisleveranciers over hebben. Zo is deze kliekjesdeal een leuke en creatieve culinaire uitdaging voor onze chefs en bediening, een smaakvolle verrassing tegen een vriendenprijs voor onze gasten en ook nog eens duurzaam. Onze chefs houden rekening met allergieën en dieetwensen.
Graag tot Fuiks!
Kortom, we doen even een pas op de plaats. Maar heeft u wat te vieren met een gezelschap? Dan bent u van harte welkom. Onze maître en chef bespreken graag de mogelijkheden met u. Neem contact met ons op via 010-4582465 of etenendrinken@fuiks.nl.
Bedankt voor uw begrip, en tot Fuiks!
Gaston, Nienke, Britt, Robert, Brandon, Jack, Anne, Marielle, Merel, Chloë, Marleen, Pieter, Ilianna, Larice, Rik, Emil, Sebas, Sara, Bibi, Esther, Elia