Fuiks
  • Reserveren
  • Wij vertellen
  • Wij serveren
    • Wij serveren lunch
    • Wij serveren diner
    • Wij serveren dessert
    • Wij serveren High Tea
  • Wij bedienen
  • Wij zoeken – Werken bij
  • Wij zijn bereikbaar
  • Wij communiceren
  • Menu Menu

Wij serveren

…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.

“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White

Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.

MENUKAARTEN

Lunch
Diner
Dessert
High Tea

WIJ SERVEREN LUNCH

BOTERHAMMEN

Handgesneden maïswit of volkoren

  • RUNDVLEESKROKETTEN
    10
    Twee draadjesrundvlees-kroketten, mosterd
  • VEGAN KROKETTEN
    10
    Twee vegan kroketten, eigengemaakte chutney van gekruide abrikozen
  • 12 UURTJE ‘DUTCH LUNCHCUISINE’
    14
    Twee boterhammen, licht kruidige en gerookte beenham, boerenkaas uit de Krimpenerwaard, Rotterdamse vegan kroket, gepocheerd scharrelei, Zaanse mosterdsoep-shooter
  • GARNALENKROKETTEN
    17
    Twee garnalenkroketten, brioche toast, kleine Hollandse-garnalencocktail, cocktailsaus
  • MAKREEL
    14
    Gestoomde Noordzee-makreel, frisse skyr van limoen en saffraan, saffraan-mayonaise, radijs cress, kruimel van cashewnoot en knoflook
  • RUND ‘GIUSEPPE CIPRIANI’ 2022
    15
    Carpaccio van gerijpt Aberdeen Angus rund, Cipriani-mayonaise, salade van Japanse mosterdsla met pijnboompitten en Parmezaanse kaas, krokant van zwarte sesam en bonito
  • TARTINE
    12
    Getoast zuurdesembrood van Jordy’s Bakery, gebakken bospaddenstoelen, aïoli van piment d’Espelette, krokante knoflook, crème fraîche en groene kruidenolie
  • CLUBSANDWICH KIP
    13
    BGE® scharrelkippendij, uitgebakken pancetta, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips
  • Of
    16
    Met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
  • UITSMIJTER
    vanaf 8
    Naar keuze met beenham, boerenkaas, pancetta, champignons
  • Of
    NO RULES
    12
    Naar keuze met beenham, boerenkaas, pancetta, champignons
  • EI BENEDICT
    13
    Twee gepocheerde scharreleieren op brioche toast, knapperig uitgebakken pancetta, avocado, yuzu-hollandaise
  • Of
    17
    Met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard

CATCH OF THE DAY

Elke dag bereiden onze chefs een lekker visgerecht van de dagvangst. Bekijk de VANDAAG. om te zien wat er op het menu staat. Eet smakelijk!

SOEPEN
  • BISQUE
    12
    Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
  • MOSTERDSOEP ‘CHEFS SIGNATURE’
    7
    Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, room, pincho van krokant buikspek
    Of
    Vegetarisch met roombrie
LUNCHSALADES

Salades worden begeleid door stokbrood
en roomboter.

  • ZUID-AMERIKAANSE KIP
    16
    Houtskool gegrilde en gemarineerde scharrelkippendij van de BGE®, salsa à la plancha van ananas met jalapeño en rode ui, little gem, avocado, groene Tomatillo tomaatjes,
    chipotle-limoen dressing, krokante maïstortilla
  • Of
    19
    Met gegrilde scharrelkippendij en geroerbakte wilde gamba’s
  • GEITENKAAS
    16
    Mesclun salade met noedels van rettich, gebrande geitenkaas van Bettinehoeve, eigengemaakte granola, gekonfijte kumquats, groene asperges, gepofte kerstomaten, hot honey met oude balsamico vinaigrette
  • TONIJN
    20
    Aziatische niçoise van kort gegrilde tonijnfilet, tonijntartaar, little gem, paksoi Shanghai, groene boontjes, zoetzuur van rode ui, Roseval aardappelen in szechuan-olie, in ponzu gemarineerd ei, zeekraal,
    yuzu-dressing
WAT PROEFT U VANDAAG.?

Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening.

Elke dag kunt u kiezen voor een twee- of driegangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.

Want dit is Fuiks. En dat proef je!

PATISSERIE

Lekker bij de koffie

  • APPEL-KRUIMELTAART
    4
    Van Hollandse appels met kaneel en kruimel erover
  • CITROENTAART
    4
    Gemaakt naar Frans recept met versgeperst citroensap en crème fraîche
URBAN FOOD Typisch Fuiks

#TypischFuiks

  • PATATJE STOOFVLEES
    15
    Friet van de Frietboutique, smeltend zachte rundersukade, aïoli van piment d’Espelette, pickled rode ui, friszoete pareltomaatjes, eigengemaakte zeven-kazensaus on the side
  • KIP KATSU SANDO
    13
    Big in Japan. Dubbele Aziatische sandwich met gefrituurde krokante kip, tonkatsu-saus, getoast Japans melkbrood, kimchi spitskool
LUNCHPLATE SERVICE
  • KIP ‘CHEFS SIGNATURE’
    13 | 15
    Saté van kippendijen, pindasaus van Zeemansboter, knapperige urap urap groenten met geraspte kokos, Indonesische emping belinjo noten-kroepoek, atjar ketimoen friszure komkommer
    Naar keuze met stokbrood of friet
  • RUNDERBURGER
    16
    Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery, gerookte cheddar, gebakken scharrelei, knapperig uitgebakken pancetta, mojo verde van groene kruiden, friet van de Frietboutique
    Naar keuze: rare, medium-rare, medium of well-done
  • TONIJNBURGER
    19
    Huisgedraaide tonijnburger, Japanse zevenkruiden-shichimi togarashi, brioche bol van Jordy’s Bakery, little gem, wakame, kaffir-limoen aïoli, tempura van zeekraal, friet van de Frietboutique
    Onze favoriete garing is medium-rare
  • GUA BAO CHAR SIU
    15
    À la minute gestoomd Chinees broodje, krokant gebakken tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes, char siu saus, Aziatische mosterdgroente, gerookte zwarte sesammayonaise, pareltomaatjes, radijs cress, zoete aardappelfriet
  • LUNCHBITES
    16
    Proef een bordje vol!
    Carpaccio ‘Giuseppe Cipriani’, char siu van tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes, pincho van buikspek, gebrande Schotse zalm, gestoomde Noordzee-makreel met frisse skyr van limoen en saffraan’, shooter met bisque van rivierkreeften, brood van Jordy’s Bakery
NAGERECHTEN
  • CRÈME BRÛLÉE ‘FUIKS CLASSIC’
    8
    Van Bourbon vanille, met yoghurtlimoncello ijs
  • SORBETIJS
    8
    Twee bollen bloedsinaasappel-sorbetijs, sinaasappel-munt schuim, gekonfijte kumquats

© 2020 FUIKS ETEN EN DRINKEN ● CONTACT ● FAQ ● PERS ● VOORWAARDEN ● WERKEN BIJ
Scroll naar bovenzijde