Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN LUNCH
BOTERHAMMEN
- RUNDVLEESKROKETTEN10Twee draadjesrundvlees-kroketten, mosterd
- VEGAN KROKETTEN10Twee vegan kroketten, eigengemaakte chutney van gekruide abrikozen
- 12 UURTJE ‘DUTCH LUNCHCUISINE’14Twee boterhammen, licht kruidige en gerookte beenham, boerenkaas uit de Krimpenerwaard, Rotterdamse vegan kroket, gepocheerd scharrelei, Zaanse mosterdsoep-shooter
- GARNALENKROKETTEN17Twee garnalenkroketten, brioche toast, kleine Hollandse-garnalencocktail, cocktailsaus
- MAKREEL14Gestoomde Noordzee-makreel, frisse skyr van limoen en saffraan, saffraan-mayonaise, radijs cress, kruimel van cashewnoot en knoflook
- RUND ‘GIUSEPPE CIPRIANI’ 202215Carpaccio van gerijpt Aberdeen Angus rund, Cipriani-mayonaise, salade van Japanse mosterdsla met pijnboompitten en Parmezaanse kaas, krokant van zwarte sesam en bonito
- TARTINE12Getoast zuurdesembrood van Jordy’s Bakery, gebakken bospaddenstoelen, aïoli van piment d’Espelette, krokante knoflook, crème fraîche en groene kruidenolie
- CLUBSANDWICH KIP13BGE® scharrelkippendij, uitgebakken pancetta, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips
- Of16Met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
- UITSMIJTERvanaf 8Naar keuze met beenham, boerenkaas, pancetta, champignons
- Of
NO RULES12Naar keuze met beenham, boerenkaas, pancetta, champignons
- EI BENEDICT13Twee gepocheerde scharreleieren op brioche toast, knapperig uitgebakken pancetta, avocado, yuzu-hollandaise
- Of17Met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
CATCH OF THE DAY
Elke dag bereiden onze chefs een lekker visgerecht van de dagvangst. Bekijk de VANDAAG. om te zien wat er op het menu staat. Eet smakelijk!
SOEPEN
- BISQUE12Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
- MOSTERDSOEP ‘CHEFS SIGNATURE’7Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, room, pincho van krokant buikspek
Of
Vegetarisch met roombrie
LUNCHSALADES
- ZUID-AMERIKAANSE KIP16Houtskool gegrilde en gemarineerde scharrelkippendij van de BGE®, salsa à la plancha van ananas met jalapeño en rode ui, little gem, avocado, groene Tomatillo tomaatjes,
chipotle-limoen dressing, krokante maïstortilla
- Of19Met gegrilde scharrelkippendij en geroerbakte wilde gamba’s
- GEITENKAAS16Mesclun salade met noedels van rettich, gebrande geitenkaas van Bettinehoeve, eigengemaakte granola, gekonfijte kumquats, groene asperges, gepofte kerstomaten, hot honey met oude balsamico vinaigrette
- TONIJN20Aziatische niçoise van kort gegrilde tonijnfilet, tonijntartaar, little gem, paksoi Shanghai, groene boontjes, zoetzuur van rode ui, Roseval aardappelen in szechuan-olie, in ponzu gemarineerd ei, zeekraal,
yuzu-dressing
WAT PROEFT U VANDAAG.?
Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening.
Elke dag kunt u kiezen voor een twee- of driegangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.
Want dit is Fuiks. En dat proef je!
PATISSERIE
- APPEL-KRUIMELTAART4Van Hollandse appels met kaneel en kruimel erover
- CITROENTAART4Gemaakt naar Frans recept met versgeperst citroensap en crème fraîche
- PATATJE STOOFVLEES15Friet van de Frietboutique, smeltend zachte rundersukade, aïoli van piment d’Espelette, pickled rode ui, friszoete pareltomaatjes, eigengemaakte zeven-kazensaus on the side
- KIP KATSU SANDO13Big in Japan. Dubbele Aziatische sandwich met gefrituurde krokante kip, tonkatsu-saus, getoast Japans melkbrood, kimchi spitskool
LUNCHPLATE SERVICE
- KIP ‘CHEFS SIGNATURE’13 | 15Saté van kippendijen, pindasaus van Zeemansboter, knapperige urap urap groenten met geraspte kokos, Indonesische emping belinjo noten-kroepoek, atjar ketimoen friszure komkommer
Naar keuze met stokbrood of friet
- RUNDERBURGER16Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery, gerookte cheddar, gebakken scharrelei, knapperig uitgebakken pancetta, mojo verde van groene kruiden, friet van de Frietboutique
Naar keuze: rare, medium-rare, medium of well-done
- TONIJNBURGER19Huisgedraaide tonijnburger, Japanse zevenkruiden-shichimi togarashi, brioche bol van Jordy’s Bakery, little gem, wakame, kaffir-limoen aïoli, tempura van zeekraal, friet van de Frietboutique
Onze favoriete garing is medium-rare
- GUA BAO CHAR SIU15À la minute gestoomd Chinees broodje, krokant gebakken tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes, char siu saus, Aziatische mosterdgroente, gerookte zwarte sesammayonaise, pareltomaatjes, radijs cress, zoete aardappelfriet
- LUNCHBITES16Proef een bordje vol!
Carpaccio ‘Giuseppe Cipriani’, char siu van tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes, pincho van buikspek, gebrande Schotse zalm, gestoomde Noordzee-makreel met frisse skyr van limoen en saffraan’, shooter met bisque van rivierkreeften, brood van Jordy’s Bakery
NAGERECHTEN
- CRÈME BRÛLÉE ‘FUIKS CLASSIC’8Van Bourbon vanille, met yoghurtlimoncello ijs
- SORBETIJS8Twee bollen bloedsinaasappel-sorbetijs, sinaasappel-munt schuim, gekonfijte kumquats