Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN LUNCH
OESTERS
- OESTERS, per stukDagprijs
‘ACE OESTERS’
Door onze korte lijntjes met Yerseke beschikken wij over dagverse ACE Premium Zomer Oesters rechtstreeks uit de oesterputten en kweekgronden in de Oosterschelde. Deze volle romige zilte oesters hebben een zachte nasmaak. De perfecte frisse bite voor in de zomer. Geweldige smaakbeleving!
BOTERHAMMEN
- KROKETTEN12
Twee draadjesrundvlees-kroketten, mosterd
Of twee vegan kroketten, eigengemaakte chutneyvan gekruide abrikozen - 12 UURTJE ‘DUTCH LUNCHCUISINE’17
Twee boterhammen, licht kruidige en gerookte beenham, zachte jonge graskaas uit de Krimpenerwaard, draadjesrundvlees-kroket, gepocheerd scharrelei met Hollandaisesaus, soepshooter met mosterdsoep
In een vegetarische variant met rillettes van Rotterzwam oesterzwammen en vegan-kroket - GARNALENKROKETTEN18
Twee garnalenkroketten, brioche toast, kleine Hollandse-garnalencocktail, cocktailsaus
- MAKREEL15
Gestoomde Noordzee-makreel, luchtige fetamousse, mild-pittige romesco, bosui en bieslook, krokante knoflook, olijfolie, gepofte trostomaatjes
- RUND ‘GIUSEPPE CIPRIANI’16
Carpaccio van diamanthaas, Cipriani-mayonaise, rucola en groene aspergelinten met pesto alla Genovese dressing, geroosterde pijnboompitten, knapperige pancetta, geschaafde Parmezaanse kaas
- CLUBSANDWICH KIP15
Op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, uitgebakken knapperige pancetta, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips met zeezout
- CLUBSANDWICH ZALM18
Gerookte zalm uit Yerseke, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips met zeezout
- UITSMIJTERvanaf 10
Naar keuze met beenham, zachte jonge graskaas, pancetta, champignons
- 15
Of no rules
- EI BENEDICT17
Twee gepocheerde scharreleieren op brioche toast, uitgebakken knapperige pancetta, zwarte tomaat, Hollandaisesaus
- 20
Of met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
PATISSERIE
- APPEL-KRUIMELTAART5
Van Hollandse appels met kaneel en kruimel erover
- CITROENTAART5
Gemaakt naar Frans recept met versgeperst citroensap en crème fraîche
SOEPEN
- BISQUEHalf 7 | Heel 12
Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
- MOSTERDSOEPHalf 6 | Heel 8
‘FUIKS CLASSIC’
Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, volle koksroom, pincho met krokant buikspek
In een vegetarische variant met Franse roombrie
LUNCHSALADES
- CAESAR SALAD ‘FUIKS CLASSIC’20
Little gem, op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, scharrelei, Parmezaanse kaas, uitgebakken knapperige pancetta, croutons, Caesar-dressing
- 24
In een variant met gegrilde scharrelkippendij en geroerbakte wilde gamba’s
- AARDAPPEL EN ZALM ‘DE SALADE DIE EIGENLIJK GEEN SALADE MAG HETEN’18
Lauwwarme gepofte aardappel, gevuld met gegrilde en kort gerookte zalm, komkommer-venkelsalade, frisse crème fraîche met ansjovis, limoen en verse peper, kappertjes en dille
- GEITENKAAS ‘FUIKS CLASSIC’16
Mesclun ‘Puur Sla’, gebrande geitenkaas van Bettinehoeve, Granny Smith, walnoten, gepofte kerstomaten, hot honey met oude Aceto Balsamico di Modena vinaigrette
WAT PROEFT U VANDAAG.?
Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening. Elke dag kunt u kiezen voor een twee of driegangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale en duurzaam gekweekte ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.
En dat proef je!
TUSSENDOOR
- SGroppino Frappée9
Verleidelijk en verfrissend. Een tussengang met Scroppino als basis. Koud geserveerd om de smaakpapillen te verwennen.
- THAI BEEF BOWL18
Gegrilde Thaise biefstukreepjes, sushirijst, komkommer, kerstomaat, ui, munt, slamix met Japanse mosterdsla, verse Thaise kruiden en sojascheuten, Thaise dressing, pinda, gebrande limoen
- 15
In een vegetarische variant met gefrituurde tofu
- KIP KATSU SANDO15
Big in Japan! Dubbele Aziatische sandwich met gefrituurde krokante kip, eigengemaakte tonkatsu-saus, getoast Japans melkbrood, spitskool-kimchi
In een vegetarische variant met 100% plantaardige Chick*n Fillets
LUNCHPLATE SERVICE
- KIP17 | 19
Saté van scharrelkippendijen, pindasaus van Zeemansboter, krokante ui, cassave kroepoek, atjar tjampoer, rammenas
Naar keuze met stokbrood of friet - RUNDERBURGER ‘FUIKS CLASSIC’20
Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery, eigengemaakte cheddar-kaassaus, gepocheerd scharrelei, uitgebakken knapperige pancetta, mojo verde groene kruidensaus. Geserveerd met friet van de Frietboutique
Naar keuze: rare, medium-rare, medium of well-done - TONIJNBURGER24Gegrilde tonijnsteak, Japanse zevenkruiden-shichimi togarashi, brioche bol van Jordy’s Bakery, little gem, mild-pittige mangosalsa, wasabi-mayonaise, taugé tempura, wakame. Geserveerd met friet van de Frietboutique
Onze favoriete garing is aan twee kanten kort gegrild
- VEGAN BURGER20
‘Redefined’ burger op een hamburgerbun van rode bieten, plantaardige ‘cheddar’ kaas, mild-pittige romesco uit Catalonië, vegan yoghurt-daslooksaus, gebrande amandel, bietenchips. Geserveerd met zoete-aardappelfriet
- VITELLO TONNATO23
Proef het seizoen!
Van gebraden Hollandse kalfsrosbief, tonijnmayonaise, little gem, appelkappertjes, kaastengel van De Rotterdamsche Oude en een kort gegrilde tonijnsteak
Begeleid door stokbrood en roomboter
NAGERECHTEN
- CRÈME BRÛLÉE ‘FUIKS CLASSIC’9
Van Bourbon vanille, yoghurtlimoncello ijs
- IJS8
Sorbetijsbereiding van passievruchten, gele paprikasaus met chili, frisse Basil Cress, sesam-kletskop