Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN LUNCH
OESTERS
- OESTERS, per stukDagprijs
OESTERS ‘IRISH MÓRE III’
Deze top-oester van het IRISH MÓR label is afkomstig van een selecte groep ambachtelijke oesterkwekers. Een zachte, romige oester die ontstaat door een mix van zoet water afkomstig uit de Ierse rivieren en het zoute water uit de Atlantische oceaan. Geweldige smaakbeleving!
BOTERHAMMEN
- KROKETTEN11
Twee draadjesrundvlees-kroketten, mosterd
Of twee vegan kroketten, eigengemaakte chutneyvan gekruide abrikozen - 12 UURTJE ‘DUTCH LUNCHCUISINE’17
beenham, zachte jonge graskaas uit de Krimpenerwaard, draadjesrundvlees-kroket, gepocheerd scharrelei met Hollandaisesaus, soepshooter met mosterdsoep
In een vegetarische variant met rillettes van Rotterzwam oesterzwammen en vegan-kroket - GARNALENKROKETTEN18
Twee garnalenkroketten, brioche toast, kleine Hollandse-garnalencocktail, cocktailsaus
- MAKREEL16
Gestoomde Noordzee-makreel, luchtige fetamousse, mild-pittige romesco, bosui en bieslook, krokante knoflook, olijfolie, gepofte trostomaatjes
- RUND ‘GIUSEPPE CIPRIANI’16
Carpaccio van Iers rund diamanthaas, Cipriani-mayonaise, rucola aangemaakt met pesto alla Genovese, geroosterde pijnboompitten, uitgebakken knapperige pancetta, geschaafde Parmezaanse kaas
- CLUBSANDWICH KIP15
Op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, uitgebakken knapperige pancetta, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips met zeezout
- CLUBSANDWICH ZALM17
Gerookte zalm uit de Krimpenerwaard, gekruide roomkaas, gribiche eiersaus, Hoeksche Rooie chips met zeezout
- UITSMIJTERvanaf 10
Naar keuze met beenham, zachte jonge graskaas, pancetta, champignons
- 14
Of no rules
- EI BENEDICT14
Twee gepocheerde scharreleieren op brioche toast, uitgebakken knapperige pancetta, zwarte tomaat, Hollandaisesaus
- 18
Of met gerookte zalm uit de Krimpenerwaard
PATISSERIE
- APPEL-KRUIMELTAART4
Van Hollandse appels met kaneel en kruimel erover
- CITROENTAART4
Gemaakt naar Frans recept met versgeperst citroensap en crème fraîche
SOEPEN
- BISQUEHalf 7 | Heel 12
Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
- MOSTERDSOEPHalf 5 | Heel 7
‘FUIKS CLASSIC’
Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, volle koksroom, pincho met krokant buikspek
In een vegetarische variant met Franse roombrie - RAMEN NOEDEL BOWL ‘AZIATISCH WILD FUSION’19
Oosterse lunchmaaltijdsoep van hertenbouillon op smaak gebracht met steranijs, rode peper en Szechuan, noedels, char siu van geroosterd hertenprocureur, Rotterzwam oesterzwammen, Shanghai paksoi, sojascheuten, Japanse bundelzwam, soja scharrelei, bosui en ui
LUNCHSALADES
- CAESAR SALAD ‘FUIKS CLASSIC’20
Little gem, op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, scharrelei, Parmezaanse kaas, uitgebakken knapperige pancetta, croutons, gepofte trostomaatjes, Caesar-dressing
- 24
In een variant met gegrilde scharrelkippendij en geroerbakte wilde gamba’s
- AARDAPPEL EN ZALM ‘DE SALADE DIE EIGENLIJK GEEN SALADE MAG HETEN’17
Lauwwarme gepofte aardappel, gevuld met gegrilde en kort gerookte zalm, komkommer-venkelsalade, frisse crème fraîche met ansjovis, limoen en verse peper, kappertjes en dille
- GEITENKAAS ‘FUIKS CLASSIC’16
Mesclun salade met noedels van rettich, gebrande geitenkaas van Bettinehoeve, eigengemaakte granola, gekonfijte kumquats, groene asperges, gepofte kerstomaten, hot honey met oude Aceto Balsamico di Modena vinaigrette
POKÉ BOWL
- POKÉ BOWL22
Sashimi van tonijn gemarineerd in ponzu shoyu, sushirijst, komkommer-kimchi, zoetzure rettich, avocado, mangosalsa, edamame, zeewiersalade, zwart sesamzaad, wasabi-mayonaise, wasabi-cracker
- 15
In een vegetarische variant met gefrituurde tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes in bulgogi-saus
WAT PROEFT U VANDAAG.?
Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening. Elke dag kunt u kiezen voor een twee- of driegangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.
Aan tafel en geniet!
- PATATJE STOOFVLEES17
Friet van de Frietboutique, urenlang gestoofde en smeltend zachte kalfswang, krokante uienringen. Geserveerd met eigengemaakte paprikasambal en appelpiccalilly
- KIP KATSU SANDO15
Big in Japan. Dubbele Aziatische sandwich met gefrituurde krokante kip, tonkatsu-saus, getoast Japans melkbrood, spitskool-kimchi
In een vegetarische variant met Kiptevree Filet
LUNCHPLATE SERVICE
- KIP16 | 18
Saté van scharrelkippendijen, pindasaus van Zeemansboter, geroerbakte mini courgette, flinterdunne rode Tropea ui, bosuiringen, kokosklapper, pindakruimel, emping
Naar keuze met stokbrood of friet - RUNDERBURGER18
Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery, gerookte cheddar, gebakken scharrelei, uitgebakken knapperige pancetta, groene kruiden mojo verde. Geserveerd met friet van de Frietboutique
Naar keuze: rare, medium-rare, medium of well-done - TONIJNBURGER22
Gegrilde tonijnsteak, Japanse zevenkruiden-shichimi togarashi, brioche bol van Jordy’s Bakery, little gem, mangosalsa, wasabi-mayonaise, taugé tempura, wakame. Geserveerd met friet van de Frietboutique
Onze favoriete garing is aan twee kanten kort gegrild - VEGAN BURGER20
‘Redefined’ burger op een hamburgerbun van rode bieten, plantaardige ‘cheddar’ kaas, mild-pittige romesco uit Catalonië, vegan yoghurt-daslooksaus, bietenchips, gebrande amandel. Geserveerd met zoete-aardappelfrieten
- LUNCHBITES18
Proef het seizoen!
Tataki van hertenbiefstuk, bitterbal van eend met luchtige tuinkruiden-mosterdhollandaise, gestoomde Noordzee-makreel met mild-pittige romesco, bosui en bieslook, soepshooter met bisque van rivierkreeften, feuille de brick gevuld met zalm, saffraan-aïoli, brood van Jordy’s Bakery met roomboter
CATCH OF THE DAY
Elke dag bereiden onze koks een lekker visgerecht van de dagvangst. Uw gastvrouw of gastheer vertelt u graag wat er op het menu staat.
Eet smakelijk!
NAGERECHTEN
- CRÈME BRÛLÉE ‘FUIKS CLASSIC’9
Van Bourbon vanille, yoghurtlimoncello ijs
- SORBETIJS8
Twee bollen bloedsinaasappel-sorbetijs, sinaasappel-munt schuim, gekonfijte kumquats