Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN DINER
Kies gerechten waar u blij van wordt. De een kiest voor Dutch Cuisine, de ander proeft liever
Asian Fusion of seizoensinvloeden. Onze gasten zijn vleeseters, vegetariërs en visliefhebbers. Weten precies wat ze willen, of laten zich verrassen. Maar wat u ook kiest: Geniet, en kies gerechten waar u blij van wordt.
PRE-DINNER BITE
Een smaakmakertje om alvast van te genieten.
- BROOD ‘OM SAMEN TE DELEN’8
Versgebakken en warm brood van Jordy’s Bakery met roomboter, olijfolie en Maldon zeezout van de Britse kust.
- BRUSCHETTA PATA NEGRA ‘FUIKS CLASSIC’4,50
Geroosterd stokbrood, olijfolie, knoflook en tomatensalsa, belegd met handgesneden pata negra.
- 3
Of kies voor een variant met Parmezaanse kaas.
- KING OYSTER COQUILLES4
Pincho met twee perfect gebakken coquilles van King Oyster paddenstoelen, verfijnd gekruid voor een smakelijke start van uw diner.
- GUA BAO BUIKSPEK5
Een à la minute vers gestoomd broodje, gevuld met urenlang gegaard en vervolgens knapperig gebakken buikspek, gelakt met char siu-saus en gegarneerd met spitskool en atjar. Zo lekker!
- OESTERS ‘ZEEUWSE PLATTE’Dagprijsper stuk
De Zeeuwse platte oesters zijn een seizoensdelicatesse en worden door de zeer verfijnde smaak geroemd als koninginnen onder de oesters. Een geweldige smaakbeleving!
Uw keuze: Rauw naturel of met rode wijnazijn, sjalot en citroen (klassiek). Ook lekker: gegratineerd met hollandaisesaus en Parmezaanse kaas.
BISQUE VAN RIVIERKREEFTEN
‘DUTCH CUISINE DELICATESSE’12 16Proef een lokale klassieker! Onze bisque is bereid met rivierkreeften gevangen door onze broodvisser uit de Krimpenerwaard. De soep is gevuld met rivierkreeftenstaartjes, venkel en een dagverse zeevis. Het resultaat? Een onweerstaanbare smaakbeleving en culinaire verwennerij voor fijnproevers. Kies voor een halve of hele portie, afhankelijk van uw eetlust.
KOUDE & WARME
VOORGERECHTEN
- RUND ‘ASIAN CUISINE’14
Dun gesneden Japanse runderdiamanthaas-sashimi, geserveerd met wakame zeewier, edamame bonen, sesamzaadjes, een Aziatische sashimisauslak en gegarneerd met pinda kruim. Verrukkelijke smaken van de Aziatische keuken!
- EEND LA CANETTE19
Getrancheerde, gebakken en kort gerookte eendenborst, eigengemaakte confit de canard bitterbal, tuinkruiden-mosterdhollandaise, gepocheerde vijgen en saus l’Orange. Een eerbetoon aan Franse gastronomie.
- NOORDZEE EN KRIMPENERWAARD ‘DUTCH CUISINE’15
Proef de smaakvolle combinatie van een Hollandse
garnalenkroket met authentieke cocktailsaus en een
kleine rivierkreeftcocktail op knapperig gebakken
brioche toast. Een duo Hollandse garnalen en kreeften
om van te genieten!
- RAVIOLI12
Geniet van mediterrane smaken! Onze ravioli gigante is goedgevuld met aubergine en romige ricotta. Geserveerd met een verfijnd smakende groene kruidenolie en knapperige pijnboompitten. Een voorgerecht speciaal voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken.
- 15,50
Of kies voor een variant met
gemarineerde burrata. - ZALM ‘FUSION CUISINE’14
À la minute gebrande zalmbuik met in nori gerolde zalmnuggets, gefrituurd in tempura panko beslag. Geserveerd met bieslookcrème en pittige chipotlepeper-mayonaise. Met ziltige Salty Fingers en Tomberry voor een verrassende textuur en verfrissing in dit smaakvolle zalmgerecht.
- BISTRO GEITENKAASSALADE12 18
Een klassieker in de vegetarische gastronomie, Fuiks stijl. Gebrande geitenkaas van Bettinehoeve, op een luxe slamix met gekarameliseerde walnoten, gepofte kerstomaten, gepocheerde vijgen en zoetzure ingelegde rode ui. Dit alles afgemaakt met hot honey en oude Aceto Balsamico di Modena vinaigrette. Als voorgerecht of hoofdgerecht, de keuze is aan u.
HOOFDGERECHTEN
- NOORDZEE SLIPTONGEN ‘DUTCH CUISINE’32,50
Twee hele Noordzee sliptongen, direct uit de zee naar onze keuken. À la meunière bereid met citroenboter, peterselie en verse tartaarsaus. Het gerecht wordt geserveerd met gekonfijte krielaardappel en gegarneerd met een smaakvolle tuinkers met smaken van radijs en rammenas. Een eerbetoon aan de Noordzee en een ware delicatesse voor visliefhebbers.
- ROODBAARS EN GAMBA26
Een eigentijds visgerecht van roodbaarsfilet à la plancha en kort geroerbakte wilde gamba’s, aangevuld met knoflook, citroen en verse kruiden. Geserveerd met saffraanrisotto met asperges en een beurre blanc van delicate witte wijn. Proef de perfecte harmonie van smaken!
- HEILBOT EN KALF32
Onze “Winterse Surf & Turf” van gebakken heilbotfilet met urenlang gestoofde kalfswang, geserveerd op schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette, krokante sjalotringen, in melk gestoofde schorseneren en jus van het kalfswang. Een smakelijke combinatie van zee en land, in één gerecht.
- CORDON BLUE VAN FAZANT
“Daar worden we wild van.”26Een trendy en eigenzinnige twist op een geliefde klassieker. Proef de malse fazantenborstfilet, gevuld met truffelbrie en Ibérico ham. Geserveerd met aardappelpuree – de ideale metgezel voor de hartige fazant – en verfijnd begeleid door geglaceerde bospeen en jus de veau van sinaasappel en eigengemaakte truffelolie.
- SATAY EN TONKATSU23
Proef de verleidelijke umami-smaken van gegrilde king boleet paddenstoelen, tot perfectie gegrild voor onze saté, en krokant gefrituurde tonkatsu ‘Japanse schnitzel’ van portobello. Geserveerd met frisse spitskool, rode shisoblad en atjar, geurige sushirijst en ponzu marinade.
Dit verrassend creatief Aziatisch gerecht proeft u alleen bij ons.
- VERRASSINGSMENU46 | 54
Laat u verrassen door onze keukenbrigade met een heerlijk 3- of 4-gangenmenu met het beste wat de markt op dit moment te bieden heeft.
Goed om te weten: Ons verrassingsmenu wordt bereid voor iedereen aan tafel. Uiteraard houden we rekening met eventuele allergieën.
- STEAKS OF BURGER
Genieten van rundvleesgerechten en redefine meat
De steaks worden geserveerd met een aardappeltaartje, pompoenpuree en gesauteerde paddenstoelen. Kies uw favoriete saus en ervaar het genot voor de echte vleesliefhebber: truffelsaus met chimichurri ‘onze favoriet’, jus de veau of eigengemaakte groene kruidenboter. - RUMPSTEAK28
Dit malse stuk vlees staat bekend om zijn heerlijke smaak en malse textuur. Door de robuuste smaak en doordat het vlees weinig vet bevat is rumpsteak niet voor niets een van de populairste soorten steak ter wereld.
- KALFS-PICANHA29
Laat u verrassen door de mooie smaak van dit supermalse vlees. Deze picanha is 12 uur lang op precies 54 graden sous vide medium rosé gegaard. Daarna heeft het vlees de tijd gehad om te rusten. En dat proeft u!
- REDEFINE FLANK STEAK29,50
Sous vide gegaard en klassiek gekruid met rozemarijn en tijm.
- RUNDERBURGER ‘FUIKS CLASSIC’19
Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery met little gem, eigengemaakte cheddar-kaassaus, chimichurri, uitgebakken knapperige pancetta, chipotlepeper-mayonaise, rode ui en aardappeltaartje.
BIJGERECHTEN
- * Om van te genieten met z’n tweeën
- 5
Verse frieten met mayonaise
- 6,50
Zoete aardappelfriet met chipotlepeper-
mayonaise - 5
Gekonfijte krielaardappelen met groene kruidenboter
- 11
Gegrilde groene asperges
- 4
Side salad
- 3
Gieser Wildeman stoofpeer, per stuk