Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN DINER
Niemand is hetzelfde. De een kiest voor Dutch Cuisine, de ander proeft liever Aziatische of Peruaanse invloeden. Onze gasten zijn vleeseters, vegetariërs en visliefhebbers. Eten uitgebreid of niet te zwaar. Maar wat u ook kiest: Wees welkom. Ontspan en geniet. Drink en eet lekker en echt (bijna) alles mag!
PRE-DINNER BITE
Een smaakmakertje om alvast van te genieten.
- BROOD8
Van Jordy’s Bakery met roomboter, zeezout, olijfolie, mild-pittige romesco-dip
- BRUSCHETTA PATA NEGRA ‘FUIKS CLASSIC’4
Geroosterd brood, olijfolie, knoflook, tomatensalsa, pata negra
- FLATBREAD RENDANG4
À la minute op de plancha gebakken knoflooknaanbrood, little gem, spitskool rendang, kurkumamayonaise, pindakruimel
- OESTERS, per stukDagprijs
‘SEAFARM’S GRANDEUR NO.3’
Uit de Oosterschelde! Gekweekt op de Franse manier, op tafels. Typische zachte oestersmaak met een hint van citrus en watermeloen.
SOEPEN
- BISQUE12
Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
- GAZPACHO12
Zomers lekker! Klassieke mild-pittige koude soep van tomaat en rauwe groenten, pincho met gemarineerde wilde Argentijnse gamba’s
- 7Of Vegetarisch met croutons
- MOSTERDSOEP ‘FUIKS CLASSIC’7Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, room, pincho van krokant buikspek
- 7Of Vegetarisch met roombrie
MAALTIJDSALADES
- CAESAR SALAD ‘FUIKS CLASSIC’20
Little gem, op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, scharrelei, Parmezaanse kaas, uitgebakken knapperige pancetta, croutons, gepofte trostomaatjes, Caesar-dressing
- POKÉ BOWL15
‘VEGETARISCH‘
Gefrituurde tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes in bulgogi-saus, sushirijst, komkommer-kimchi, zoetzure rettich, avocado, mangosalsa, edamame, zeewiersalade, zwart sesamzaad, wasabi-mayonaise, wasabi-cracker
- 21Of Met sashimi van tonijn gemarineerd in ponzu shoyu
TUSSENDOOR
- SGroppino Frappée9
Verleidelijk en verfrissend. Een tussengang met Scroppino als basis. Koud geserveerd om de smaakpapillen te verwennen.
KOUDE & LAUWWARME VOORGERECHTEN
- CEVICHE16
‘PERUAANS EL CLASICO’
Superverse en dungesneden rauwe zeebaars, gegaard in leche de tigre van ají amarillopeper, zoete aardappelpuree, avocado, flinterdunne rode ui, koriander, garnalencracker
- STEAK TARTARE18
À la minute van het mes en handgesneden biefstuk, aangemaakt met de klassieke garnituren en smaakmakers, rasp van gepekelde scharrelei-dooier, krokante quinoa, ijs van BGE® houtskool BBQ geroosterde puntpaprika
- KREEFT19
‘DUTCH CUISINE’
Authentieke blauwe maïstortilla, lauwwarme gepocheerde kreeft, Hollandaisesaus, zoetzure Hollandse witte radijs, knapperige aardpeerchips, komkommerkruid
- KWARTEL17
Kwartelborstfilet ‘Peking style’, gekonfijt kwartelpootje, eigengemaakte hoisinsaus, dunne pannenkoekjes, zoetzure rettich, knapperige groente, in panko gefrituurd kwartelei
- BURRATA16
‘FUSION CUISINE’
Krokant gefrituurde zijdezachte burrata uit Puglia in romescosaus, burratacrème, Thaise basilicum, gebrande amandel, brioche toast
WAT PROEFT U
VANDAAG.?
Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening.
Elke dag kunt u kiezen voor een twee-, drie- of viergangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale en duurzaam gekweekte ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.
Want dit is Fuiks.
En dat proef je!
WARME HOOFDGERECHTEN
- TONIJN26
Gegrilde tonijnsteak met mild-pittige mangosalsa op Aziatische rösti van Charlotte aardappelen, gesauteerde Nameko bundelzwam, Shanghai paksoi, Japanse beurre blanc, shiso-olie
- HOEN EN KWARTEL21
Sous-vide gegaard en krokant op de huid gebakken hoenderfilet, empanada van kwarteldrumstick gevuld met sobrasada, Caesar salad, gnocchi, tomatensaus met Tropea ui, Spaanse peper, knoflook, gember en garam masala
- LAM28
‘DUTCH CUISINE’
Proeverij van Hollands lam! Lamsrack, lamsstoof ‘chefs signature’, saus van lindehoning en citroentijm, aardpeerpuree, aardpeerchips, op de BGE® houtskool BBQ grilde jonge prei
- RENDANG18
Smaakvolle rendang van spitskool met witte rijst, pindakruimel, jus van citroengras en kokos, zomerwortel-pickle, eigengemaakte knoflook- naanbrood met raita
FUIKS SPECIALS BIEFSTUK OF ZEEBAARS
‘TYPISCHFUIKS’
- ENTRECOTE - 300 GRAM42
‘21 DAGEN DRY-AGED VOOR DE ECHTE VLEESETER’
Malse dry-aged entrecote, gegrild op de BGE® houtskool BBQ. Vol van smaak en gemarineerd in tijm, rozemarijn en knoflook. Met chimichurri, sauspannetje steaksaus van geblakerde uien, zoete aardappel- puree, groene boontjes met bacon, shiitake en gefrituurde uienringen - ZEEBAARS30
Een hele zeebaars met Thaise fris zomerse smaken. Uit de oven en kort gegrild op de BGE® houtskool BBQ met Thaise noedelsalade, koriander-citroengrasdip, citrus-sesam-sojasausmet lente-ui, zoete aardappelfrieten
BIJGERECHTEN
- 8
Brood van Jordy’s Bakery met roomboter, zeezout, olijfolie, mild-pittige romesco-dip
- 4
Verse frieten van Agria-aardappels uit Zeeland met mayonaise
- 5
Lauwwarme groene boontjes met pesto, Thaise basilicummayonaise, gepekelde jalapeño en Parmezaanse kaas
- 4
Kleine Caesar salad