Fuiks
  • Reserveren
  • Wij vertellen
  • Wij serveren
    • Wij serveren lunch
    • Wij serveren diner
    • Wij serveren dessert
    • Wij serveren High Tea
  • Wij bedienen
  • Wij zoeken – Werken bij
  • Wij zijn bereikbaar
  • Wij communiceren
  • Menu Menu

Wij serveren

…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.

“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White

Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.

MENUKAARTEN

Lunch
Diner
Dessert
High Tea

WIJ SERVEREN DINER

Niemand is hetzelfde. De een kiest voor Dutch Cuisine, de ander proeft liever Aziatische of Peruaanse invloeden. Onze gasten zijn vleeseters, vegetariërs en visliefhebbers. Eten uitgebreid of niet te zwaar. Maar wat u ook kiest: Wees welkom. Ontspan en geniet. Drink en eet lekker en echt (bijna) alles mag!

PRE-DINNER BITE

Een smaakmakertje om alvast van te genieten.

  • BROOD
    8

    Van Jordy’s Bakery met roomboter, zeezout, olijfolie, mild-pittige romesco-dip

  • BRUSCHETTA PATA NEGRA ‘FUIKS CLASSIC’
    4

    Geroosterd brood, olijfolie, knoflook, tomatensalsa, pata negra

  • FLATBREAD RENDANG
    4

    À la minute op de plancha gebakken knoflooknaanbrood, little gem, spitskool rendang, kurkumamayonaise, pindakruimel

  • OESTERS, per stuk
    Dagprijs

    ‘SEAFARM’S GRANDEUR NO.3’ 

    Uit de Oosterschelde! Gekweekt op de Franse manier, op tafels. Typische zachte oestersmaak met een hint van citrus en watermeloen.

SOEPEN
  • BISQUE
    12

    Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille

  • GAZPACHO
    12

    Zomers lekker! Klassieke mild-pittige koude soep van tomaat en rauwe groenten, pincho met gemarineerde wilde Argentijnse gamba’s

  • 7
    Of Vegetarisch met croutons
  • MOSTERDSOEP ‘FUIKS CLASSIC’
    7
    Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, room, pincho van krokant buikspek
  • 7
    Of Vegetarisch met roombrie
MAALTIJDSALADES
  • CAESAR SALAD ‘FUIKS CLASSIC’
    20

    Little gem, op de BGE® houtskool BBQ gegrilde scharrelkippendij, scharrelei, Parmezaanse kaas, uitgebakken knapperige pancetta, croutons, gepofte trostomaatjes, Caesar-dressing 

  • POKÉ BOWL
    15

    ‘VEGETARISCH‘

    Gefrituurde tofu van de Rotterdamse Tofumeisjes in bulgogi-saus, sushirijst, komkommer-kimchi, zoetzure rettich, avocado, mangosalsa, edamame, zeewiersalade, zwart sesamzaad, wasabi-mayonaise, wasabi-cracker 

  • 21
    Of Met sashimi van tonijn gemarineerd in ponzu shoyu
TUSSENDOOR
  • SGroppino Frappée
    9

    Verleidelijk en verfrissend. Een tussengang met Scroppino als basis. Koud geserveerd om de smaakpapillen te verwennen.

KOUDE & LAUWWARME VOORGERECHTEN
  • CEVICHE
    16

    ‘PERUAANS EL CLASICO’

    Superverse en dungesneden rauwe zeebaars, gegaard in leche de tigre van ají amarillopeper, zoete aardappelpuree, avocado, flinterdunne rode ui, koriander, garnalencracker

  • STEAK TARTARE
    18

    À la minute van het mes en handgesneden biefstuk, aangemaakt met de klassieke garnituren en smaakmakers, rasp van gepekelde scharrelei-dooier, krokante quinoa, ijs van BGE® houtskool BBQ geroosterde puntpaprika

  • KREEFT
    19

    ‘DUTCH CUISINE’ 

    Authentieke blauwe maïstortilla, lauwwarme gepocheerde kreeft, Hollandaisesaus, zoetzure Hollandse witte radijs, knapperige aardpeerchips, komkommerkruid

  • KWARTEL
    17

    Kwartelborstfilet ‘Peking style’, gekonfijt kwartelpootje, eigengemaakte hoisinsaus, dunne pannenkoekjes, zoetzure rettich, knapperige groente, in panko gefrituurd kwartelei

  • BURRATA
    16

    ‘FUSION CUISINE’

    Krokant gefrituurde zijdezachte burrata uit Puglia in romescosaus, burratacrème, Thaise basilicum, gebrande amandel, brioche toast

WAT  PROEFT U
VANDAAG.?

Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening. 

Elke dag kunt u kiezen voor een twee-, drie- of viergangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale en duurzaam gekweekte ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. 

Want dit is Fuiks.

En dat proef je!

CATCH OF THE DAY

Elke dag bereiden onze koks een lekker visgerecht van de dagvangst. Uw gastvrouw of gastheer vertelt  u graag wat er op het menu staat.

Eet smakelijk!

WARME HOOFDGERECHTEN
  • TONIJN
    26

    Gegrilde tonijnsteak met mild-pittige mangosalsa op Aziatische rösti van Charlotte aardappelen, gesauteerde Nameko bundelzwam, Shanghai paksoi, Japanse beurre blanc, shiso-olie

  • HOEN EN KWARTEL
    21

    Sous-vide gegaard en krokant op de huid gebakken hoenderfilet, empanada van kwarteldrumstick gevuld met sobrasada, Caesar salad, gnocchi, tomatensaus met Tropea ui, Spaanse peper, knoflook, gember en garam masala

  • LAM
    28

    ‘DUTCH CUISINE’

    Proeverij van Hollands lam! Lamsrack, lamsstoof ‘chefs signature’, saus van lindehoning en citroentijm, aardpeerpuree, aardpeerchips, op de BGE® houtskool BBQ grilde jonge prei

  • RENDANG
    18

    Smaakvolle rendang van spitskool met witte rijst, pindakruimel, jus van citroengras en kokos, zomerwortel-pickle, eigengemaakte knoflook- naanbrood met raita

FUIKS SPECIALS BIEFSTUK OF ZEEBAARS

‘TYPISCHFUIKS’

  • ENTRECOTE - 300 GRAM
    42

    ‘21 DAGEN DRY-AGED VOOR DE ECHTE VLEESETER’
    Malse dry-aged entrecote, gegrild op de BGE® houtskool BBQ. Vol van smaak en gemarineerd in tijm, rozemarijn en knoflook. Met chimichurri, sauspannetje steaksaus van geblakerde uien, zoete aardappel- puree, groene boontjes met bacon, shiitake en gefrituurde uienringen

  • ZEEBAARS
    30

    Een hele zeebaars met Thaise fris zomerse smaken. Uit de oven en kort gegrild op de BGE® houtskool BBQ met Thaise noedelsalade, koriander-citroengrasdip, citrus-sesam-sojasausmet lente-ui, zoete aardappelfrieten

BIJGERECHTEN
  • 8

    Brood van Jordy’s Bakery met roomboter, zeezout, olijfolie, mild-pittige romesco-dip

  • 4

    Verse frieten van Agria-aardappels uit Zeeland met mayonaise

  • 5

    Lauwwarme groene boontjes met pesto, Thaise basilicummayonaise, gepekelde jalapeño en Parmezaanse kaas

  • 4

    Kleine Caesar salad

© 2020 FUIKS ETEN EN DRINKEN ● CONTACT ● FAQ ● PERS ● VOORWAARDEN ● WERKEN BIJ
Scroll naar bovenzijde