Wij serveren
…om mensen te verbinden. Met elkaar, met verre landen en lokale leveranciers, en met smaakvolle gerechten. We koken gerechten uit de wereldkeuken met een Franse basis en aandacht voor Dutch Cuisine.
“At the end of the day it’s just food, isn’t it? Just food.”
Chef Marco Pierre White
Het resultaat? Verrassende gerechten waar u blij van wordt. Van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas. Altijd gastvrij geserveerd door onze bediening. Want dit is Fuiks. En dat beleef en proef je.
MENUKAARTEN
WIJ SERVEREN DINER
Niemand is hetzelfde.De een kiest voor Dutch Cuisine, de ander proeft liever Aziatische of Peruaanse invloeden. Onze gasten zijn vleeseters, vegetariërs en visliefhebbers. Weten precies wat ze willen, of laten zich verrassen. Maar wat u ook kiest: Wees welkom en geniet.
PRE-DINNER BITE
Een smaakmakertje om alvast van te genieten.
- BROOD ‘OM SAMEN TE DELEN’8
Van Jordy’s Bakery met roomboter, zeezout, olijfolie, romesco-dip
- BRUSCHETTA PATA NEGRA ‘FUIKS CLASSIC’3,50
Geroosterd brood, olijfolie, knoflook, tomatensalsa, pata negra
In een vegetarische variant met Parmezaanse kaas - TACO4
Gevuld met steak tartare, piment d’espelette aïoli, cornichon
In een vegetarische variant met tomatentartaar - OESTERS, per stukDagprijs
‘THE ACE PREMIUM’
Door onze korte lijntjes met Yerseke beschikken wij over dagverse ACE Premium Zomer Oesters rechtstreeks uit de oesterputten en kweekgronden in de Oosterschelde. Deze volle romige zilte oesters hebben een zachte nasmaak. De perfecte frisse bite voor in de zomer. Geweldige smaakbeleving!
Uw keuze:
• Rauw naturel
• Rauw met rode wijnazijn, sjalot en citroen
• Gegratineerd met spinazie en Hollandaisesaus (Rockefeller)
SOEPEN
- BISQUEHalf 7 | Heel 12
Van rivierkreeften uit de Krimpenerwaard, brioche toast met rouille
- MOSTERDSOEPHalf 6 | Heel 8‘FUIKS CLASSIC’
Van ontzuurde Zaanse grove mosterd, volle koksroom, pincho met krokant buikspek
In een vegetarische variant met Franse roombrie
THAI POKÉ BOWL
- THAI TUNA BOWL22Tataki van gemarineerde tonijn, sushirijst, komkommer, kerstomaat, ui, munt, slamix met Japanse mosterdsla, verse Thaise kruiden en sojascheuten, Thaise dressing, pinda, gebrande limoen
- 15In een vegetarische variant met gefrituurde tofu
KOUDE & LAUWWARME VOORGERECHTEN
- ZALM EN GAMBA ‘AZIATISCH FUSION’17
Gebakken en vervolgens gestoomde dumplings gevuld met Schotse zalm, wilde gamba in kataifideeg, eigengemaakte hoisinsaus, zoetzure rammenas, bosui en Sakura Cress
- CEVICHE ‘PERUAANS EL CLÁSICO’14
Van dungesneden rauwe zeebaars gegaard in Peruaanse leche de tigre, salsa criolla, zoete aardappelpuree, krokante zoete aardappel
- RUND ‘GUISEPPE CIPRIANI’ ‘FUIKS CLASSIC’16
Carpaccio van diamanthaas, Cipriani-mayonaise, rucola en groene aspergelinten met pesto alla Genovese dressing, geroosterde pijnboompitten, knapperige pancetta, geschaafde Parmezaanse kaas
- GEITENLAM16
Tataki van geitenlamsfilet, labneh van gerookte crème fraîche, pistache pesto met munt, bitterbal van lam, bloedsinaasappelgel
- KALF EN TONIJN ‘DUTCH CUISINE’17
Vitello tonnato van gebraden Hollandse kalfsrosbief, tonijnmayonaise, tonijntartaar, kaastengel van De Rotterdamsche Oude, appelkappertjes, little gem
- TARTINE10
Getoast zuurdesembrood van Jordy’s Bakery, gebakken bospaddenstoelen, piment d’espelette aïoli, krokante knoflook, crème fraîche en groene kruidenolie
- BURRATA ‘FUSION CUISINE’14
Krokant gefrituurde zijdezachte burrata uit Puglia in romescosaus, burratacrème, basilicum, gebrande amandel, brioche toast
WAT PROEFT U VANDAAG.?
Wij koken eten waar u blij van wordt. Smaakvolle gerechten met durf en passie bereid door onze koks en gastvrij geserveerd door onze bediening. Elke dag kunt u kiezen voor een twee of driegangenmenu met verrassende gerechten van dichtbij of ver weg, maar met zo veel mogelijk lokale en duurzaam gekweekte ingrediënten, zo min mogelijk verspilling en zonder onnodige poespas.
En dat proef je!
TUSSENDOOR
- SGroppino Frappée9
Verleidelijk en verfrissend. Een tussengang met Scroppino als basis. Koud geserveerd om de smaakpapillen te verwennen.
WARME HOOFDGERECHTEN
- NOORDZEETONG ‘DUTCH CUISINE’42
Gebakken hele Noordzeetong à la meunière, citroenboter, peterselie, waterkers, verse tartaarsaus, krielaardappel
- TONIJN ‘AZIATISCH FUSION’28
Gegrilde tonijnsteak, in witte wijn gesmoorde venkel, witte ui en knoflook, tomaten-chili-venkelboter en jus, venkelgroen, gepofte trostomaatjes, krokante sushirijst
- HOEN EN KWARTEL27
Op de huid gebraden scharrelhoenderfilet supreme, gekonfijt kwartelpootje, krokant kwarteleitje, gnocchi al limone met spinazie, wilde asperges
- BAVETTE25
Op de BGE® houtskool BBQ gegrilde Zuid-Amerikaanse bavette, chimichurri, geschroeide spitskool met cacio e pepe-boter, gerookte amandel, aardappeltortilla, gepofte trostomaatjes, jus de veau
- RENDANG17
Smaakvolle rendang van spitskool met witte rijst, pindakruimel, jus van citroengras en kokos, zomerwortel-pickle, eigengemaakte knoflook- naanbrood met raita
STEAK OF BURGER
- ’21 DAGEN GERIJPT VOOR DE ECHTE VLEESLIEFHEBBER’37 | 28
200 gram | 150 gram Lady steak
Malse op de BGE® houtskool BBQ gegrilde tournedos met Butter of the Gods
- RUNDERBURGER25
Huisgedraaide rundvleesburger van de rib, brioche bol van Jordy’s Bakery, eigengemaakte cheddar-kaassaus, gepocheerd scharrelei, uitgebakken knapperige pancetta, mojo verde groene kruidensaus
De steak en burger worden geserveerd met een gevulde gepofte aardappel en gegrilde groene asperges
BIJGERECHTEN
- * Om van te genieten met z’n tweeën
- *5
Verse frieten van Agria-aardappels uit Zeeland met mayonaise
- *5
Aardappeltortilla met mojo verde groene kruidensaus en parmezaan
- *4
Gegrilde groene asperges
- *4
Groene salade