Erkend leerbedrijf

Fuiks eten & drinken is door het Kenwerk (Landelijk Orgaan horeca, toerisme/recreatie en bakkerijbranche) erkend als leerbedrijf. Wij begeleiden leerlingen en zijn erkend voor de volgende kwalificaties.

 

Beginnend Gastheer-/vrouw Nivo 2
Beginnend Kok Nivo 2
Gastheer/-vrouw Nivo 2/3
Zelfstandigwerkend gastheer/-vrouw Nivo 3/4
Kok Nivo 2/3
Beginnend zelfstandig werkend kok ambachtelijk. Nivo 3
Zelfstandigwerkend kok Nivo 3
Gespecialiseerd kok, koude en warme keuken Nivo 4
Horeca ondernemer/-manager Nivo 4

 

Werken in de horeca

In tegenstelling tot wat veel mensen denken biedt de horeca werk op alle denkbare niveaus in talloze functies. In de horeca genieten wekelijks 4.000.000 mensen van lekker eten en drinken. Werken in de horeca betekent werken met en voor mensen die een leuke tijd en plezier willen hebben. Voor velen biedt de horeca de mogelijkheid om hobby en werk op een unieke manier te combineren. Kijk eens welke functie jij in de horeca ambieert of ga direct op zoek naar een baan in de horeca.
Werken tijdens je opleiding
Kwalificatiestructuur is de naam voor het stelsel van beroepsopleidingen waarvoor, op het
niveau van middelbaar beroepsonderwijs (deel)opleidingen, in horeca, toerisme/recreatie en
bakkerijbranche wordt opgeleid. Erkende leerbedrijven vervullen een belangrijke rol bij goed
beroepsonderwijs. Zij leiden jonge vakmensen in de praktijk op. Dat kunnen leerling-werknemers
zijn die werkend leren (beroepsbegeleidende leerweg) of leerling-stagiairs die tijdens hun opleiding praktijk periodes hebben (beroepsopleidende leerweg).

 

Elk opleidingsniveau in het mbo kan via twee leerwegen bereikt worden:
bol = de beroepsopleidende leerweg: dagonderwijs met stages. Een leerling-stagiair krijgt een
stagevergoeding voor de stageperiode.
bbl = de beroepsbegeleidende leerweg: werkend leren: 4 dagen werken, 1 dag theorie. Een leerling-werknemer krijgt loon en een arbeidscontract. Wil je meer te weten komen? Klik hier! (is link naar kenwerk)

 

Fuiks leermeesters en praktijkbegeleiders:
Theo Scholte – keuken
Gaston Scholte – keuken

Edwin Kooi – keuken

Bas Dudok van Heel – Restaurantbedrijf

Marinus Rien Bothof – Horeca management

 

Reacties zijn gesloten.