Over Fuiks eten & drinken

 

Fuiks eten & drinken is sinds eind 2006 gelegen aan de Hollandse IJssel in het Vuykpark – voorheen de scheepswerf van A. Vuyk & zonen “opgericht 1872″ – te Capelle aan de IJssel op slechts 15 minuten van Rotterdam Centrum.

 

Fuiks is licht en open maar voelt tegelijkertijd warm aan. De grote raampartijen zorgen voor een gevoel van ruimte. Het zijn de houten meubelen, de halfopen keuken, de open haard en stamtafel met verschillende stoelen en de hoge eettafel met comfortabele barkrukken die Fuiks warmte en gezelligheid verlenen.

 

Een jongervaren team in de bediening zorgt voor een ontspannen omgang met gasten. Elke dag aanvoer van verse producten kenmerkt de keuken. Onze kookfilosofie is waarbij groenten belangrijker worden, lokale ingrediënten gecombineerd worden met internationale en avontuur samen gaat met eenvoud. Verse vis en het fijnste vlees met alle égards wordt behandeld en bereid door onze chefs. Lekker eten, waar een speciale rol is weggelegd voor nose to tail, farm to table en uiteraard de klassiekers en urban food. De wijnkaart valt op door een verzameling van 19 open wijnen uit verschillende werelddelen en van alle stijlen, waarbij de aandacht ook ligt bij biologische wijnen.

 

Voor een kop koffie, glas wijn of bier, voor de lunch en diner is Fuiks een uitstekende ontmoetingsplaats voor jong en oud. Om elf uur is het grand-café open en vanaf het middaguur serveren we tot 16:00 uur lunchgerechten; vanaf 17:00 uur het diner. Voor de kinderen zijn een aparte Kids & Juniorkaart en kinderstoelen aanwezig en kleurplaten om leuke prijzen te winnen.

 

De entourage spreekt voor zich; de allee “scheepshelling”, een houten sculptuur aan het water, het terras met prachtig uitzicht, maar in de koudere middagen of avonden de grote stamtafel, de openhaard, verse bloemen op tafel en de zaak vol kaarsen en gezelligheid van onze gasten. Met service raken we misschien wel onze gevoeligste snaar. Geen driedelige kostuums en stijve formaliteiten, maar gevoel en betrokkenheid in het uitdragen van een mooi product, en het creëren van de juiste atmosfeer.

 

Proef het seizoen! Proef de smaken! Proef ontspannen! Proef genieten! Proef Fuiks!

 

Tot Fuiks!

Namens Team Fuiks eten & drinken

 

Reacties zijn gesloten.