Maître sommelier Mark van der Post versterkt team Fuiks

 

Vanaf deze week zal Mark van der Post als maître sommelier het team van Fuiks eten en drinken komen versterken. Dit doet hij samen met vier nieuwe gezichten in de bediening. Het restaurant met terras aan de Hollandse IJssel heeft voor deze versterking gekozen om de ambitieuze doelstellingen voor 2017 te kunnen halen terwijl de kwaliteit gewaarborgd blijft.

 

Van der Post is geen onbekende in de horeca. Zo werkte hij onder andere als sommelier in restaurant De Olijfboom en als sommelier en bedrijfsleider in Hanger 85 Gastrobar. Daarnaast is Van der Post oprichter en blogger bij het wijnblog Srew-iT.nl. Marinus Rien Bothof van Fuiks: ‘’Met deze aanvullingen in het team kunnen wij onze gastvrijheid blijven garanderen, ook nu het steeds drukker wordt. In 2017 verwachten we namelijk ruim boven de 50.000 gasten uit te komen. Mark is iemand met ervaring en de juiste persoonlijkheid  om samen met maître sommelier Thierry van Rhee, chefkok Gaston Scholte, sous-chefkok Edwin Kooi, sales representative Kim Briaire en de rest van het team te zorgen dat Fuiks de kenmerkende kwaliteit blijft behouden’’.

 

Constante innovatie
Naast de personele versterking is Fuiks de samenwerking aangegaan met Cum Laude Events. Deze uitzender in de betere hospitality-en evenementenbranche zal tijdens drukke dagen en evenementen zorgen voor extra handen. Bothof: ‘’Wanneer het druk is, kunnen zij bijspringen zodat onze gasten de service krijgen die ze gewend zijn. Ik denk hierbij aan drukke restaurant- en terrasdagen, maar ook aan evenementen die Fuiks deze zomer op het Vuykpark wil organiseren’’.
Bothof vindt het belangrijk om alle medewerkers bij de ontwikkelingen te betrekken. Daarom maakt Fuiks sinds kort gebruik van Workplace by Facebook, een tool van Facebook voor bedrijven. Bothof: ‘’Onze kelner en hotello Cees van der Haagen heeft  deze tool met succes doorgevoerd. Inmiddels maken alle medewerkers er gebruik van. We delen successen, zoals een geslaagde avond maar ook klachten worden besproken en geëvalueerd. In deze omgeving leren onze medewerkers ook van onze chefs en sommeliers doorlopend over o.a. gerechten, specifieke ingrediënten, bereidingswijzen, glocal  leveranciers , wijnen en bieren. Door constant te innoveren, zowel op het gebied van personeel, als op culinair vlak, blijven we onze gasten verrassen”. Zo is er bij Fuiks geen dag hetzelfde, terwijl onze gasten altijd genieten van goed eten en drinken.