Gerecht Rotterdams Kooktalent 2016 vanaf dinsdag te proeven

Onze sous-chef Edwin Kooi was afgelopen vrijdag in de race voor de titel Rotterdams Kooktalent 2016  met als thema ‘’streetfood’’.
Edwin: ‘’ Streetfood is voor mij een gerecht dat met de hand te eten is, niet te veel kost en overal vandaan kan komen. Het verandert continue mee met de cultuur van een stad en laat zo de ontwikkeling van de stad zien, zoals de vraag naar betaalbare, maar bijzondere gerechten, de opkomst van de Joodse en Syrische keuken en de behoefte aan bi-culturele gerechten. Samen met mijn wil om nieuwe gerechten te ontdekken, heeft dit mij geïnspireerd dit gerecht te maken. ‘’

Hoewel Edwin niet heeft gewonnen, wist hij wel een verrassend gerecht neer te zetten. Afgelopen vrijdag serveerde Edwin een gepaneerde lamsfritot op een frisse salade van doperwten, granaatappel,  Granny Smith-appel en witlof, geserveerd met krokante rode uienringen en een smaakvolle muhammara. Het gerecht is een versmelting van de Joodse en Syrische keuken en voorzien van een Hollandse twist.

De jury heeft dit gerecht al kunnen proeven, maar vanaf aanstaande dinsdag kunnen onze gasten ook genieten van deze lekkere smakencombinatie. Reserveer nu.