Fuiks trakteert stakende leraren op ‘’beregoeie’’ apfelstrudel

 

Fuiks serveert leraren gratis apfelstrudel. Dit doen we op 12 december, de dag dat leraren in het primair onderwijs staken voor betere arbeidsvoorwaarden.

 

De reden voor deze actie? ‘’Betrokkenheid bij onze leraren’’, aldus Marinus Bothof van Fuiks. ‘’We willen met dit gebaar de juffen en meesters die opkomen voor goed onderwijs een hart onder de riem steken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat je van een gelukkige leraar de mooiste dingen leert. Nou, in alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat je van onze apfelstrudel gelukkig wordt’’.

De strudel zal midden in het restaurant vers worden gemaakt door sous-chefkok Edwin Kooi. Bothof: ‘’Normaal zitten er gasten aan onze lange tafel, maar in de ochtend zal Edwin hier een apfelstrudel van vijf meter lang maken. Geheel volgens ons motto ‘’love food, hate waste’’ maken we gebruik van appels die niet geheel aan het schoonheidsideaal voldoen en daarom anders zouden worden vernietigd. Denk aan appels die niet perfect rond zijn of een beurs plekje hebben. Terwijl er niks mis is met die appels. In tegendeel, ik heb de apfelstrudel laatst zelf geproefd en het is echt beregoeie apfelstrudel’’!

Edwin Kooi apfelstrudel

Sous-chefkok Edwin Kooi bezig met een ”beregoeie” apfelstrudel

 

Zelf onze apfelstrudel proberen?
Ook voor iedereen die geen leraar is, hebben wij onze heerlijke apfelstrudel klaar staan vanaf 12 december. Met de kortingvoucher in de nieuwe krant Hallo Capelle (vanaf 13 december op de mat) ontvangt u beiden een gratis overheerlijke en huisgemaakte apfelstrudel wanneer u met twee personen koffie komt drinken.

 

Over Fuiks
Fuiks Eten & Drinken is geen dag hetzelfde. Onze chefs en service doen er dagelijks alles aan om gasten te verrassen met hun passie en creativiteit en dat is terug te proeven in de gerechten. We werken met pure ingrediënten, het liefst van nose to tail en van farm to table. Zowel in het restaurant als zomers op het terras aan het water bent u welkom voor een goed glas wijn of bier, een fijne lunch en een smaakvol diner.