Fuiks off met die wespen!

 

Onder het motto ‘’Fuiks off met die wespen’’ gaan we deze nazomer voor een wespenvrij terras. De Prikit, een klein apparaatje dat gaten maakt in flesdoppen en blikjes, gaat ons hier bij helpen. Gasten met jonge kinderen mogen deze Prikit zelfs mee naar huis nemen en in de horeca gebruiken.

 

Daar waar in het voorjaar door diverse media een ware horror wespenzomer voorspeld was, blijkt deze angst op dit moment niet geheel de waarheid. Er zijn meer wespen dan normaal, maar van een echte wespen invasie is geen sprake. Toch blijven terrasbezoekers geenszins gevrijwaard van de gevaarlijk stekende diertjes. „De komende tijd leggen de koninginnen weer eitjes voor volgend jaar en zijn de larven die een zoete substantie afscheiden volgroeid. Dan gaan de volwassen exemplaren op zoek naar alternatieve zoetigheden, zoals ons glas cola of Hoegaarden op de terrastafel”, aldus adviseur Erik van Gestel van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in de Telegraaf d.d. 28 juli 2017. Dit is dan ook precies de reden voor deze actie bij Fuiks Eten en Drinken in Capelle aan den IJssel.

 

Marinus Rien Bothof, eigenaar van Fuiks licht toe: ‘’Onze gasten komen naar het terras om te genieten. Hoewel wespen en andere insecten voor de natuur belangrijk zijn, hebben we ze liever niet rondom de drankjes van onze gasten. Met de Prikit maken wij een gaatje in flessendoppen of aan de bovenkant van een blikje en steken hier een rietje doorheen. Doordat het gaatje even groot is als het rietje, komen er geen wespen in de drank. Ook vliegen ze op die manier niet om de terrastafels heen. Dat is voor veel gasten prettig’’.

 

Cadeau voor gasten
Gasten met jonge kinderen krijgen een Prikit cadeau. Op die manier kunnen zij ook thuis en bij andere horecagelegenheden wespenvrij van hun drinken genieten. Bothof: ‘’Wespen voelen zich sterk aangetrokken tot zoete dranken die ook onder kinderen populair zijn. Daarom lopen zij een groter risico gestoken te worden door een wesp die ongemerkt in hun drinken is gevlogen. Door met de Prikit een gaatje te prikken waar een rietje precies in past, kan dit niet meer. Dat is voor veel kinderen, en hun ouders, een fijn idee.

 

Over Fuiks
Fuiks Eten & Drinken is geen dag hetzelfde. De chefs en service doen er dagelijks alles aan om gasten te verrassen met hun passie en creativiteit en dat is terug te proeven in de gerechten en ambiance. Fuiks werkt met pure ingrediënten, het liefst van nose to tail en van farm to table. Zowel in het restaurant als op het terras aan het water is men welkom voor een goed glas wijn of bier, een fijne lunch en een smaakvol diner.