Krimpenaren de boot in

 

Vanaf maandag 25 tot en met zondag 31 juli is de Algerabrug afgesloten voor al het auto- en busverkeer. Niet alleen inwoners van de Krimpenerwaard die moeten omrijden om bij hun plek van bestemming te komen ondervinden hinder, ook veel Capelse ondernemers moeten hun gasten van ‘’de overkant’’ deze periode missen. Marinus Bothof van restaurant Fuiks biedt Krimpenaren een helpende hand en zorgt zolang de Algerabrug is afgesloten voor een veerdienst tussen Krimpen en Capelle.

 

‘’We waarderen het ontzettend dat onze gasten normaal gesproken de moeite nemen om ons te bezoeken. Met de afsluiting van de Algerabrug zou het voor onze gasten uit de Krimpenerwaard niet mogelijk zijn om ons te bezoeken zonder kilometers om te rijden , via bijvoorbeeld Gouda of Hendrik-Ido-Ambacht. Dat kun je niet vragen van je gasten.  Ook onze chef en souschef moeten elke dag vanaf de overkant komen. Daarom hebben we besloten sloepen te huren die heen- en weer varen tussen Krimpen en Capelle’’. De sloepen varen over de IJssel tussen de jachthaven bij molen De Schelvenaer en de aanlegsteiger aan het Vuykterrein, naast restaurant Fuiks. De overtocht is gratis voor iedereen die iets te eten of te drinken bestelt op het terras van Fuiks en om opgehaald te worden kan men tijdens openingstijden bellen met het restaurant via 010 – 458 24 65. Bothof: ‘’Als mensen bellen, zorgen wij dat ze direct opgehaald worden. Ook zonder telefoontje kan men instappen als de sloep voor hen aan de goede kant van de IJssel ligt. We zullen gasten die reserveren attenderen op deze mogelijkheid. Uiteraard brengen we de mensen ook weer terug naar Krimpen. In Krimpen is voldoende openbare parkeergelegenheid, dus parkeren in de buurt is geen probleem’’.

 

Fuiks is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 11:00. Doordeweeks is het restaurant geopend tot 0:00, op vrijdag en zaterdag tot 01:00 en op zondag tot 23:00. Tijdens deze openingstijden zullen de sloepen varen om mensen van en naar Krimpen aan den IJssel te brengen.